futuristic_transport

3 idei futuriste pentru transporturi

Avem la dispozitia noastra avione, trenuri si masini care ne ajuta sa calatorim oriunde in lume, insa aceste tehnologii sunt considerate deja vechi, cu toate ca ne-au fost de mare ajutor de-a lungul secolului XX. Visam deja la masini zburatoare, masini ale viitorului sau la aparate care sa ne ofere un transport cu viteza luminii, iar pentru unii producatori si ingineri de succes, aceste lucruri reprezinta noi idei de concept, dorindu-si sa aduca lumea transporturilor la un nou nivel. Iata care sunt cele mai tari concepte de masini care ar putea deveni realitate in viitorul apropiat.

Transport la alt nivel

Martin Jetpack- aceasta creatie a fost denumita a fi primul jepack din lume, reusind sa ajunga in topul inventiilor din anul 2010. Glenn Martin, un inginer de Noua Zeelanda, a lucrat la designul acestui aparat vreme de 30 de ani si aproape ca e gata pentru a fi comercializat. Martin Jetpack poate zbura pentru 30 de minute si are o viteza maxima de aproape 75 km/h si poate ajunge pana la 900 de metri altitudine.

SkyTran- Tel Aviv este un oras plin de suflet si miscare, insa are o adevarata problema atunci cand vine vorba de transport. De aceea, oficialitatile de aici si-au propus ca transportul sa se realizeze pe cale aeriana in viitorul apropiat. SkyTran va merge pe sine de metal la aproximativ 6 metri deasupra solului, cu toate ca nu va fi practic pe „sina”. De fapt, masinaria va atarna de sina, zburand pe o perna de aer magnetica.

Velo-City- in anul 2006, Toronto a dezvaluit un plan pentru un sistem „high-speed, fara poluare, potrivit pentru toate sezoanele si care nu face zgomot”- in principiu, o pista pentru biciclisti avansata. Ideea a fost pusa la cale de catre arhitectul Chris Hardwicke, dorindu-si sa puna la punct o pista de biciclisti intr-un tub de sticla. Tuburile ar fi separate in functie de directie, permitand ca circulatia sa se desfasoare in cele mai optime conditii. Eficienta s-ar imbunatati cu 90%, biciclistii reusind sa calatoreasca cu viteze de pana la 50 km/h. Din pacate, din lipsa de fonduri, proiectul nu a mai devenit realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *