5 locuri din Romania pe care imi doresc sa le vizitez in aceasta vara!

Intr-o perioada in care mai toata lumea tinteste catre vacante in locatii exotice si tari indepartate, dorinta mea pentru vara aceasta e sa descopar cat mai mult din ceea ce imi ofera propria mea tara.

Romania, pe langa agitatia si forfota urbana, a avut si are peisaje deosebite, o natura foarte bogata si biodiversitate ridicata. Modul in care se imbina toate elementele geografice principale (munti, campii, dealuri, rauri, fluvii, lacuri, mare, etc.) face din aceasta zona a Europei una de interes ridicat pentru straini, insa de care noi incepem sa uitam se pare.

Ei bine, inainte de a ma aventura in aceasta excursie mi-am facut si un plan de vizitare. Punctul de plecare va fi din capitala Moldovei, Iasi. Ma voi folosi de servicii rent a car Iasi pentru a parcurge in siguranta intregul traseu. Prefer sa inchiriez o masina, sa o stiu in stare perfecta, decat sa imi folosesc propriul autovehicul, mai ales ca voi parcurge o distanta destul de mare.

Ce obiective voi vizita? Ti le prezint pe scurt in continuare:

#1 Cetatea Neamtului

Prima oprire pe care o voi face e la mica distanta de Iasi, mai exact in Targu Neamt. Pe dealurile acestui oras apare, intr-un aspect impunator, Cetatea Neamtului. Aceasta este una dintre cele mai importate fortificatii ce se regasesc in Romania, fiind construita la sfarsitul secolului XIV.

M-am documentat temeinic si sunt nerabdator sa ma bucur de istoria vasta pe care o prezinta aceasta cetate, precum si de peisajul impresionant pe care-l ofera.

#2 Manastirea Voronet

Cine nu a auzit de culoarea „albastru de Voronet?” Fiind foarte cunoscuta, nu doar in Romania, dar si la nivel mondial, Manastirea Voronet era de nelipsit din lista mea de obiective ce merita vizitate.

Aceasta manastire mai este denumita si „Capela Sixtina a Estului”, titlu ce-i arata frumusetea si sentimentul pe care-l ofera atunci cand este vizitata. Manastirea Voronet este una dintre cele mai importante ctitorii ale lui Stefan cel Mare, fiind vizitata anual de zeci de mii de turisti.

#3 Transfagarasan

Urmatoarea destinatie pe lista mea e drumul considerat de catre cei de la Top Gear ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume, Transfagarasan. Peisajele oferite, curbele impresionante si modul in care se remarca natura sunt convins ca ma vor face sa iubesc aceasta zona.

servicii rent a car iasi

#4 Cazanele Dunarii

Dupa ce voi traversa Carpatii ma voi indrepta catre o zona in care acestia se unesc cu Dunarea, creand ceea ce astazi se numesc Cazanele Dunarii. Acesta este un defileu impresionant, o vizita cu un vaporas sau o barca oferind peisaje de neimaginat.

Modul in care se imbina forta apei cu maiestuozitatea muntilor, aspecte pe care le-am vazut si revazut in zeci de poze si filmulete, m-au impresionat si erau de mult un „must-see” in sufletul meu.

#5 Castelul Bran

La intoarcere spre Iasi evident ca voi face o vizita si pe la Castelul Bran, asa-zisa casa a lui Dracula. Situat la doar 30 km de minunatul oras Brasov, Castelul Bran este pozitionat pe o stanca si impresioneaza prin felul in care se prezinta si arata.

Asadar, acestea sunt principalele obiective pe care le-am trecut in lista mea de aceasta vara. Aveti si alte propuneri? Cu siguranta le voi lua cu drag in considerare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *