lucky studio

5-motive pentru a avea o asigurare auto

Potrivit Biroului de Transport din lume fiecare vehicul trebuie sa fie inregistrat si sa detina o asigurare, mod in care sa circule legal pe drumurile publice. V-ati intrebat vreodata de ce trebuie sa platiti o asigurare auto si de ce este aceasta de folos?

Motive sa ai o asigurare auto

1. Legea indica acest fapt. In unele zone aceasta poate fi obiectul unor amenzi si al suspendarii privilegiului de a conduce, in modul in care va deplasati fara o asigurare auto.

2. Un rca ieftin economiseste bani. Daca sunteti implicat intr-un accident de masina care a fost din vina voastra, atunci raspunderea este acoperita pentru celelalte cheltuieli ale masinii implicate. Aceasta include atat daunele morale, cat si costurile medicale in cazul in care una din parti a fost ranita. Fara acoperirea data de asigurarea auto obligatorie sunteti responsabil sa suportati intreaga povara financiara a accidentului care ar putea fi de mii de lei.

3. Accidentele se intampla. Chiar daca sunteti un sofer care nu a fost niciodata implicat intr-un accident, tot aveti nevoie de o raspundere civila auto. Cei mai multi soferi sunt implicati in accidente fie ca vor, fie ca nu, incat li se vor solicita sa dovedeasca ca sunt asigurati. Sunt aproximativ trei milioane de coliziuni raportate in fiecare an in Romania, incat exista intotdeauna o posibilitate sa va confruntati cu un mic accident.

4. Ajutor pentru reparatii auto. Desi accidentele sunt intotdeauna neplacute, asiguratorul va primi prin procesul de post-accident o suma de bani pentru a-si evalua daunele si pentru a-si reconditiona masina. Gasirea unui atelier auto sau a unui service auto pentru a primi un ajutor este intotdeauna un sfat bun pentru a avea o asigurare auto, incat in cazul in care aceasta nu exista, un proces poate dura luni sau chiar ani de zile.

5. Ofera acoperire suplimentara. Daca sunteti implicat intr-un accident de masina grav si aveti un plan de sanatate gresit sau nu il aveti deloc, atunci o asigurare auto ar putea ajuta cel mai bine. Deoarece cele mai multe politici necesita si o acoperire personala de sanatate, o politica de asigurare auto poate plati cheltuielile medicale rezultate din urma accidentului. Aceasta garantie poate fi o binecuvantare pentru accidentele grave,  care necesita reabilitate sau ingrijire medicala pe termen lung.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *