antrenament greutati

Antrenament cu greutati

A te folosi de cele mai adecvate tipuri de greutati pentru zonele corpuluipe care vrei sa le lucrezi este cel mai adecvat lucru pentru cei care vor sa slabeasca sau sa-si intareasca muschii din anumite zone. Si mai mult de atat, a folosi cu exactitate tipurile  de exercitii favorabile tie si tipului tau de corp te poate ajuta sa eviti toate tipurile de leziuni, afectiuni si rani ce pot interveni in timpul antrenamentului.

Pentru a-ti asigura intrarea in forma dorita, persoanele care sunt noi in cadrul acestui tip de antrenament ar putea lua in considerare folosirea aparatelor de fitness cu greutati, deoarece acestea asigura un tip de miscare structurata si previn potentialele deviatii. Aparatele de la sala de forta asigura un antrenament de calitate in timp ce fac posibila si prevenirea posibilelor raniri sau accidente.

Niste practicieni si mai experimentati care prefera sa foloseasca greutatile independente de aparate poate ar dori sa consulte mai intai un antrenor personal sau un specialist in fitness pentru a primi niste sfaturi  atunci cand vine vorb despre adaugarea de noi tipuri de exercitii antrenamentelor lor obisnuite. cesti profesionisti pot asigura informatii si recomandari specifice pentru intrarea in forma, in acelasi timp asigurand siguranta din timpul performarii respectivelor exercitii.

A determina cat de multe greutati sa ridici in cadrul unui anumit exercitiu poate fi o adevarata provocare, mai ales daca nu ai mai practicat acel exercitiu in trecut. Incepe mereu cu greutati usoare si independente pe care crezi cu tarie ca le poti ridica, mai ales atunci cand exersezi ceva nou in cadrul repertoriului tau, si gradat vei adauga si greutati noi pe cat vei avea nevoie pentru un antrenament moderat in intensitate.

La fel ca si in cazul selectarii volumului de greutati pe care a trebui sa il ridici in mod initial, a cunoaste exct momentul in care ar trebui sa ridici greutati este de asemenea crucial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.