apple_beats

Apple a achizitionat oficial Beats pentru 3 miliarde $

Zvonurile in legatura cu aceasta achiztie au fost confirmate cu cateva saptamni in urma, dar in data de 28 mai Apple a confirmat in mod oficial ca au achiztionat atat Beat Electronics – cei care produc castile Beats si sofware-ul audio cat si Beats Music – serviciul de streaming online de muzica pentru suma de 3 miliarde de dolari.

apple_beats
Echipa Apple Beats

Aceasta achizitie destul de mediatizata a fost speculata la inceputul acestei luni. Este destul de probabil ca Jummi Iovine si Dr. Dre (cei care au lansat Beats) sa faca parte acum din echipa Apple desi nu stim in ce masura acestia vor contribui la viitorul acestora. Achizita Beats este una care a luat forma sumei 2.6 miliarde de dolari ca pret de achiztie si un rest de 400 de milioane de dolari ce vor fi investiti ulterior in dezvoltarea acesteia. Achizitia Beats este cea mai mare achizite facuta de Apple, cea mai scumpa achizie Apple de pana acum fiind cea a Next Sofware realizata in 1997, pentru care Apple a platit 400 milioane de dolari la vremea respectiva. Moment in care Steve Jobs s-a intos la Apple. Achizitia Beats se preconizeaza a se incheia oficial in al patrulea trimestru al acestui an.

Un element de importanta majora a fost sistemul de streaming online de muzica. Nu este mentionat in comunicatul de presa dar este descris ca fiind unul din punctele cheie. Acest lucru insa a fost confirmat in mod indirect de presedintele serviciilor de Internet Software and Services, Eddy Cue, care a spus ca Beats va fi o aditie importanta in realizarea sistemului muzical Apple mai bun ca pana acum. Un sistem de subscriptie Beats in tandem cu iTunes Store ar fi o combinatie pe care majoritatea fanilor o vor aprecia.

Chiar daca Beats a fost achizitioanta de Apple, Beats Electronics se pare ca vor functiona ca un brand independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *