blocaj scriitoricesc

Blocajul scriitoricesc

Ca si scriitor profesionist, exista destul de multe obstacole care trebuie depasite si care tin de problemele de promovare si pana la problemele cu compusul. Blocajul scriitoricesc este unul dintre aceste obstacole, si are loc atunci cand un scriitor ramane fara inspiratie sau fara subiecte despre care sa scrie. Aceasta piedica este una dintre cauzele principale care duc la stres in cazul scriitorilor profesionisti, insa din fericire, poate fi cu usurinta depasit prin implementarea de anumite strategii.

Exista o gramada de motive pentru care poate aparea blocajul scriitoricesc. Se poate intampla sa apara atunci cand un scriitor nu s-a gandit in mod adecvat la munca pe care avea sa o desfasoare, atunci cand un scriitor se simte presat din cauza muncii, sau chiar cand un scriitor nu este interesat sau este incurcat  de un subiect despre care trebuie sa scrie. Exista cateva tehnici pe care scriitorii profesionisti le pot folosi ca sa combata simptomele acestei probleme.

Atunci cand un scriitor este neinteresat sau confuz in legatura cu un subiect pe care il are de dezbatut, poate fi atacat de un blocaj scriitoricesc. Asta se intampla de obicei in cazul scriitorilor care au clienti, care accepta niste joburi de la anumiti clienti pentru o abtine o anumita suma de bani. Unii scriitori de acest tip vor compune articole despre subiecte in legatura cu care nu sunt interesati sau despre care nu stiu aproape nimic, doar pentru a face cativa banuti.

Acesta este si motivul pentru care majoritatea acestor scriitori isi doresc doar sa se angajeze la niste sarcini care sa le reflecte propriile cunostinte si experienta. Oricum, cei mai multi scriitori freelanceri nu isi permit sa faca mofturi in acest caz.

Pentru a combate acest tip de blocaj, scriitorul trebuie sa faca cercetari mai intai despre subiectul dat si sa planuiasca exact ceea ce vor scrie despre acel subiect intr-un articol sau pe hartie. Exista mereu cate un anumit punct de interes indiferent de subiectul in cauza. Atunci cand este cazul, este bine sa se cerceteze mai bine despre acest aspect si sa se scrie pe baza acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *