bransament gaze

Bransamentul la gazele naturale

In cazul inexistentei gazelor naturale intr-o gospodarie sau chiar intr-o localitate, astfel incat toata lumea sa poata beneficia de calitatile si de avantajele acestui serviciu grozav, trebuie facuta o racordare la reteaua de gaze naturale dintr-o alta zona, pentru localitatile care nu beneficiaza de un bransament local, sau din zona in cauza, daca este vorba despre o gospodarie ce nu a mai primit gaze naturale pana atunci. Anumiti pasi importanti trebuie parcursi pentru introducerea acestei retele de gaze in cazul inexistentei intr-un anumit loc.

Acest lucru poate fi efectuat atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice. Pentru persoanele fizice este necesara prezentarea celui care solicita acest serviciu, a unei cereri de completat pentru acordarea accesului in cadrul sistemului de distributie a gazelor naturale din zona in care locuieste. In cazul persoanelor juridice este necesara o prezenta acemanatoare si o cerere completata cu privire la permiterea accesului la sistemul de distributie a gazului natural, alaturi de alte documente speciale necesare pentru o asemenea cerere.

In ideea inaintarii unei cereri, fie din partea unei persoane fizice, fie juridice, este necesara acordarea unui raspuns din partea furnizorului de bransament gaze intr-o perioada de maxim o luna de la data inaintarii cererii in cauza. Apoi, dupa ce acest acord este primit, mai este nevoie si de completarea si inaintarea din partea solicitantului a unei cereri  de racordare la reteaua de gaze naturale, cerere care trebuie depusa intr-un termen de 2 luni de la data obtinerii acordului de acces.

Chiar daca ai inaintat cererea de racordare la reteaua de gaze naturale, nu poti pur si simplu spera la un bransament de indata, deoarece furnizorul trebuie sa instiinteze pe cel care isi doreste acest serviciu despre tariful de racordare si,daca acesta a fost achitat de catre cel ce a cerut asta, trebuie sa ii dea acestuia (solicitantului) un contract de racordare in termen de 1 luna de la data depunerii cererii de racordare.

Pe urma, trebuie incheiat de catre cel ce a solicitat serviciile, contractul de racordare intr-un termen limita de 1 luna de la data depunerii cererii de racordare si fiind efectuata plata aferenta unui asemenea serviciu. Astfel ca, pe baza acestui contract incheiat intre cele doua parti, furnizorul de servicii va asigura racordarea si lucrarile aferente instalatiilor de racordare fie in regie proprie, fie cu ajutorul agentilor economici autorizati. De asemenea, ca si in alte situatii si servicii, selectarea unui anumit agent economic se va face printr-un sistem concurential.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *