lighter

Bricheta inteligenta

In ziua de astazi, tehnologia este prezenta peste tot, avem parte de smartphone-uri, smart-TV-uri, smartwatch-uri. Nu ar trebui sa va suprinda ideea unei Smartligher. Da ati auzit bine, o bricheta inteligenta.

Conceptul acesteia a fost realizat de Ata Ghofrani si Kuji Nakano, si face parte dintr-o campanie ce are ca scop renuntarea la obiceiulde a fuma. Orice fumator care a incercat, mai mult sau mai putin, sa renunte la fumat, iti va spune ca nu este la fel de usor precum ar pare.

lighter
lighter

Bricheta realizata de cei doi, numita QuitBit, nu se deosebeste foarte mult de o bricheta obisnuita, si la prima vedere nici nu ti-ai da seama ca este o bricheta smart. O bricheta total normala, singura diferenta este ca aceasta dispune de un display LCD pe care sunt afisate o serie de informatiii, informatii precum cate tigari ai fumat pe zi sau cat timp a trecut de la ultima tigara fumata.

Ideea este una destul de buna, intrucat prin intermediul unei aplicatii, care va fi disponibila atat pe Android cat si pe iOS, vei putea stoca informatii pe o perioada indelungata cu privire la cat de multe tigari ai fumat intr-o zi, sa faci comparatii, sa vei cat de multi bani ai cheltuit cu acest obicei. De asemenea aplicatia iti va permite sa te compari si cu alti utilizatori ai acesteia, si sa vezi cum evolueaza comunitatea.

Pin intermediul aplicatiei iti vei putea programa bricheta, astfel incat o vei putea folosi doar la anumite intervale de timp, putand sa iti limitezi numarul de tigari fumate, asta daca nu ceri un foc de la cineva care nu are o astfel de bricheta.

Ideea este admirabila, si pare destul de promitatoare, insa cu toate acestea, este putin probabil ca o astfel de bricheta va inlocui bricheta clasica cu care suntem toti obisnuiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *