Capitale din lume, putin cunoscute

Cu o populatie estimata la 15,500 de locuitori, Basseterre este capitala Federatiei Saint Kitts si Nevis din Indiile de Vest. Localizata in interiorul intinsei vai Basseterre, orasul este aproape complet inconjurat de dealuri verzi luxuriante si de munti uimitori.

In traducere „dedesubtul micului deal”. Podgorica este capitala si cel mai mare oras din Muntenegru, din Europa de Sud. Orasul este apropiat de centrele de sky pe timp de iarna in nord, si de resorturile litoralului Marii Adriatice in sud. Podgorica este centrul administrativ al Muntenegrului si al concentrarii sale economice, culturale si educationale.

Yamoussoukro este capitala politica oficiala si orasul capitala administrativ al Coastei de Fildes, din Africa de Vest. Orasul este de asemenea locul a ceea ce s-a presupus a fi cel mai mare loc de rugaciune si slava de pe Pamant: Biserica Doamnei Noastre a Pacii din Yamoussoukro, consacrata de catre Papa Ioan Paul al 2-lea in anul 1990.

Tashkent este capitala Uzbekistan-ului, din Asia Centrala. Cu o populatie de peste 2,300,000 de locuitori, este una dintre cele mai populate capitale din lume. Din cauza stricaciunilor provocate orasului antic in timpul revolutiei din 1917 si a cutremurului din anul 1966, putine ramasite si ruine ale tezaurului arhitectural traditional din Tashkent mai exista si in ziua de azi. Orasul este, oricum, bogat in muzee si in monumente din timpul epocii sovietice.

Nicosia este capitala si cel mai mare oras al Republicii Ciprului, din Marea Mediteraneana estica. Latitudinea sa, de 35°10′ N, o face cea mai de sud capitala dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. Nicosia si-a stabilit singura statutul de capitala financiara a insulei si principalul centru de afaceri internationale. Orasul a fosr clasat in anul 2012 ca al 5-lea cel mai bogat oras din lume in puterea de cumparare relativa.

Cu o populatie de aproximativ 320,000 de locuitori, Tirana este capitala Albaniei, din Europa de Sud. Orasul are un mozaic bogat de peisaje naturale fantastice, cum ar fi Castelul din Tirana, Turnul Ceas din Tirana, Muzeul Istoric National, Skanderbeg Square si multe alte asemenea atractii turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.