stima de sine

Caracteristici ale oamenilor cu stima de sine scazuta

stima de sineMulti oameni tind sa dezvolte o serie de conflicte cu cei din jurul lor dar si cu ei insisi, iar acest lucru se datoreaza unei stime de sine foarte scazute. Exista o multime de oameni care sufera de aceasta afectiune de natura psihologica si nu isi dau seama de acest lucru. Este posibil sa nu iti dai seama daca ai o stima de sine scazuta, iar acest lucru te impiedica sa iti duci anumite sarcini la bun sfarsit si cu succes.

Cum recunosti o persoana cu lipsa de incredere?

Nu pot accepta foarte usor complimentele- astfel de oameni nu pot accepta complimentele deoarece se gandesc ca oamenii ii complimenteaza de mila sau spun doar minciuni. Intalnesc dificultati mari atunci cand li se face un compliment si prefera sa il refuze politicos.

Lipsa de abilitati sociale- Daca o persoana intalneste dificultati foarte mari atunci cand cunoaste pe cineva nou sau nu reusesc sa mentina o relatie de prietenie mai lunga, inseamna ca este un semn clar ca acesta sufera de o stima de sine scazuta. Oamenii cu incredere de sine pot face fata celor pe care ii intalnesc cu usurinta, si iubesc sa comunice si sa intalneasca persoane noi in viata lor.

De asemenea, o stima de sine scazuta determina ca o persoana sa aiba impresia ca nu este in stare de nimic si ca nu are abilitati de a duce un lucru la capat. Prin urmare, stima de sine scazuta inseamna ca o persoana nu are incredere in abilitatile sale. Cu cat aceasta afectiune este cronica, cu atat intervine mai mult depresia, iar acest lucru poate da nastere unor alte complicatii de natura psihologica.

Pentru cladirea unei stime de sine sanatoase e nevoie de munca, fiindca increderea in sine este un proces. Este sentimentul care ne ajuta sa ne mentinem echilibrul emotional in fata riscului, avand increderea ca orice ni s-ar putea intampla rau vom face fata.

Un comentariu la „Caracteristici ale oamenilor cu stima de sine scazuta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.