Cat de mult te ajuta sucul de portocale

Portocalele sunt fara indoiala printre cele mai sanatoase fructe din lume. Chiar si sucul de portocale este foarte nutritiv, insa tot timpul este de preferat consumul de portocale proaspete pentru a beneficia de toate proprietatile fructului, ca intreg. O alta varianta ar fi sucul natural de portocale, proaspat stors. In general portocalele pot fi considerate adevarate depozite de nutrienti. Dupa cum stim, sunt foarte bogate in vitamina C iar un singur pahar din sucul acestor fructe satisface necesarul organismului pentru acest antioxidant.

Continutul bogat in nutrienti si alti compusi ofera multe beneficii pentru sanatate. Sucul de portocale proaspat este de preferat in detrimentul celor imbuteliate, chiar daca si acestea din urma pastreaza cateva din proprietati. O scurta trecere in revista a beneficiilor sucului de portocale arata urmatoarele:

  • Fiind bogat in vitamina C, sucul de portocale ajuta la intarirea sistemului imunitar si prin urmare la prevenirea infectiilor. Vitamina are proprietati de antioxidant si lupta cu radicalii liberi ce pot cauza afectiuni din cele mai diverse printre care se numara si cancerul.
  • Beneficiile sucului de fructe se fac simtite si in ingrijirea pielii. Consumul fructelor aduce o stralucire pielii, dar si aplicarea locala a sucului pe piele are beneficiile sale. Pe langa inchiderea porilor si curatarea celor blocati, ajuta si la prevenirea ridurilor si este de asemenea folosit ca remediu pentru arsuri solare.
  • Antioxidantii din sucul de portocale ajuta la prevenirea inflamatiilor dureroase ce pot fi cauzate de actiunea radicalilor liberi.
  • Nutrientii din sucul de portocale sunt benefici pentru sistemul cardiovascular. Pe langa actiunea antioxidantilor, portocalele si sucul de portocale reduc nivelul de colesterol, potasiul continut ajutand de asemenea la mentinerea unei bune tensiuni arteriale.
  • In timp ce vitamina B6 ajuta la productia de hemoglobina, beta carotenul din sucul de portocale previne degradarea celulara. Calciul continut ajuta la sanatatea oaselor, iar acidul folic imbunatateste sanatatea creierului.

Devine absolut necesara includerea in dieta a portocalelor si sucului de portocale datorita tuturor acestor beneficii. Natura sa acida inseamna ca trebuie consumat cu moderatie, sau chiar evitat daca exista probleme stomacale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.