Ce sa nu spui niciodata

Nu merge pe principiul „niciodata sa nu spui niciodata”; nu te avanta sa fii prea sincer caci asta s-ar putea intoarce impotriva ta. Ai putea fi chiar tu cel care o pateste si nu este tocmai placut; din sirul de aspecte pe care sa nu le spui niciodata se numara si aspecte de tip remarca pe care le faci celor din jur. Iata doar cateva dintre ele:

  • Arati obosit/a. Nu se cade sa spui asta chiar daca fata asta tradeaza. Poti in schimb sa intrebi daca totul este in regula. Asta va incepe o conversatie care sa scoata la lumina in cele din urma daca lucrurile merg sau nu bine.
  • Ai slabit. Pentru unii asta ar putea fi un compliment insa cu toate acestea nu vei dori sa pui un punct pe „i”. Se poate sa fie vorba despre o situatie medicala care sa fi dus la o astfel de stare. Ai putea in schimb sa remarci cat de bine arata o persoana si sa ii afli secretul. Discret si elegant.
  • Arati bine pentru ce varsta ai. Deja tintesti catre varsta unei persoane si chiar daca intentia este de a face un compliment cu privire la silueta sau orice amanunt legat de aspect nu se cade sa accentuezi ca timpul trece. In schimb remarca cat de bien arata si atat. Nu doreste nimeni sa se simta ca un batran fata de ceilalti chiar daca varsta il recomanda.
  • Si cand vine vorba mai ales de femei sa spui ca nu ai purta niciodata o anumita piesa vestimentara este clar o critica fata de ceea ce se poarta la acel moment. Gusturile nu se discuta insa in egala masura nici nu se critica. Iti place sau nu este strict problema ta.

Este usor sa spunem tot ceea ce gandim insa mai greu sa ne dam seama ca fiecare cuvant cantareste mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *