www.caritsanmed.ro

Ce trebuie să ştii despre consultul ORL

Atunci când vine vorba de vizitele la doctor, foarte mulţi români aleg să renunţe în a-şi verifica starea de sănătate din cauza costurilor.Totuşi, nu trebuie să îţi neglijezi sănătatea deoarece este extrem de importantă. Unele dintre întrebările pacienţilor, printre care cu siguranţă că se va număra şi a ta este: ce mi se va întâmpla? Este consultul ORL unul dureros? Vei fi surprins să afli cât de uşoare sunt răspunsurile acestei întrebări. Trebuie să scapi de fricile avute şi să îţi acorzi o şansă pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate.

Pentru a înţelege mai bine acest lucru trebuie să te familiarizezi cu termenul ORL. Deci ce înseamnă ORL? Conform definiţiei, ORL semnifica Otorinolaringologie, adică tot ce înseamnă nas, gât sau urechi. Dacă ai sesizat o problemă în organismul tău la acest nivel, va fi nevoie să apelezi cu rapiditate la un specialist. Orice boală/infecţie tratată şi descoperită devreme poate să fie vindecată mult mai rapid. Făcându-ţi un control la un cabinet ORL Mures vei putea primi un leac potrivit pentru durerile resimţite şi vei putea fi bine. De ce? Pentru ca sfatul medicului este întotdeauna cel mai important!

Foarte mulţi pacienţi uită că de cele mai multe ori consumul de băuturi alcoolice sau fumatul pot afecta în mod direct gâtul şi alte organe interne importante. Tocmai de accea este recomandat consumul moderat şi responsabil. În acest fel organismul tău nu va avea parte de o supradoză nocivă de componenţi toxici. Pentru a stabili care sunt cauzele durerii tale, medicul ORL îţi va cere detalii despre stilul tău de viaţa cât şi informaţii despre bolile pe care le-ai avut sau nu în trecut. După ce vei trece peste acest procedeu, este timpul să fii consultat de clinică.

Examenele la care vei fi supus

Doctorul va utiliza diverse instrumente medicale pentru a-ţi cerceta gâtul, nasul şi urechile. Prin intermediul unui specul nazal şi auricular ţi se vor verifica urechile şi nasul, în timp ce un apăsător de gură ţi se va investiga în detaliu gâtul.

Laringoscopia – acest procedeu poate să provoace senzaţii de „vomă”, însă nu ai de ce să te temi. La cererea medicului va fi necesar să scoţi diverse sunete pentru a ţi se cerceta mişcarea corzilor vocale. De la caz la caz se poate folosi un spray anestezic pentru a atenua durerile resimţite de pacient.

Endoscopia – dacă medicul va considera că ai probleme grave la nivelul nasului şi al laringelui, atunci vei fi examinat cu ajutorul unor tije foarte subţiri şi vei fi anesteziat local pentru a nu simţi nimic. Opţional, vei avea posibilitatea de a îţi alege şi alte teste medicale pentru a îţi verifica condiţia. Consultă-te cu medicul mai întâi, apoi ia decizia corectă.

În mod clar, consultul ORL nu va fi unul dureros! Acesta este necesar şi trebuie făcut în mod regulat pentru a rezolva problemele de sănătate ale pacienţilor de pretutindeni. Acum că şti mult mai multe lucruri despre acest domeniu, te invit să te duci la un profesionist şi să primeşti atenţia medicală de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *