www.proignis.ro

Ce trebuie să ştii despre procesul de incinerare Prolgnis Turda

Nu este un secret că atât biserica ortodoxă cât şi cea catolică au interzis incinerarea. Aceasta este văzută ca un ritual non-tradițional. Astăzi nu se mai consideră că atât incinerarea cât şi îngroparea sunt egale. Totuşi, în România nu foarte mulţi oameni apelează la această tehnică modernă din cauza religiei. În unele ţări ai putea fi mirat de procentul din populaţie care apelează la incinerare. Astăzi, mai mult de 40% din populaţia Americii apelează la această metodă, în timp ce în alte părţi ale lumii în care nu dăinuieşte religia catolică sau ortodoxă, incinerarea este folosită într-o proporţie de peste 70%.

Această tehnică a fost respinsă, fiind considerată ca o formă materializată de respingere a creştinismului. Biserica ia exemplul Mântuitorului şi îşi menţine linia clasică de înmormântare a trupului uman, considerând că cei care apelează la incinerare nu necesită slujbe religioase pentru a putea fi îngropaţi. Una peste alta, foarte multe familii din România apelează azi la serviciul de incinerare Prolgnis Turda pentru a putea păstra o bucăţică din persoana dragă aproape de sufletul lor. Menţionez că practica nu este una ocultă, din contră fiind naturală. Dacă şi tu te-ai gândit să apelezi la aceasta, este timpul să o faci! Doar aşa vei putea păstra vie amintirea celui mai drag om din viaţa ta.

Motivele pentru care incinerarea a devenit o tehnică aleasă de români

Pot vorbi aici despre motivele economice. Incinerând o persoană decedată, familiile vor scăpa de celelalte costuri adiacente printre care se număra priveghiul, îngroparea, accesoriile pentru înmormântare (crucile, candelele, icoanele şi multe altele). Cu siguranţă că vei putea vedea si tu care sunt diferenţele unor costuri de acest fel.

Incinerarea îţi permite să ai alături de tine rămăşiţele persoanei decedate, în timp ce înmormântarea nu îţi poate oferi acest privilegiu unic. Diferenţa majoră este că în tot procesul creştinesc, oamenii tind să arate cât de important era trupul uman, el fiind integrat în sufletul celui decedat. În funcţie de preferinţele şi dorinţele fiecăruia, orice alegere făcută trebuie să aibă scopul de a onora persoana pierdută.

Costurile care pot intra în serviciile de incinerare pot fi reprezentate şi de transportul până la sediu al persoanei decedate, cât şi alte pachete de produse pentru care poţi opta. Bineînţeles, personalul firmei alese de tine se va ocupa de tot ceea ce înseamnă pregătirea trupului celui decedat, cât şi incinerarea lui. Acest procedeu nu este atât de costisitor, însă este unul destul de complex. Din acest motiv te sfătuiesc să alegi cu grijă compania care se va ocupa de trupul decedat.

Totuşi, dacă încă ai nelămuriri privind serviciul, te îndemn să iei legătura cu un reprezentant al unei companii funerare pentru a putea afla în detaliu totul. Cu siguranţă că vei putea găsi răspunsurile pe care le cauţi, aşa că nu ai de ce să îţi faci probleme. Rememorează toate clipele frumoase petrecute alături de cel drag şi bucură-te de toate momentele frumoase petrecute alături de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *