Cel mai rapid lift din lume – 95 etaje in 43 de secunde

Marea companie Hitachi, a dezvaluit ultima sa creatie in materie de lifturi. Noul lift dezvoltat de compania japoneza va fi capabil sa parcurga distanta de 440m ( diferenta de altitudine dintre primul etaj si etajul 95 a turnului Guangzhou CTF Finance Centre din China) in doar 43 de secunde. Acesta se va deplasa cu o viteza de 72 de km/h ( sau 1200 m pe minut), fiind cel mai rapid in lume. A fost anuntat de compania japoneza ca va fi integrat in zgarie nori-ul din noul cartier financiar chinez care va fi finalizat in anul 2016.

Pentru a mentine un nivel ridicat de siguranta , Hitachi a apelat la o solutie tehnica de franare a liftului, care se auto declanseaza in momentul in care liftul depaseste o anumita viteza.  Din aceasta cauza liftul este proiectat si va fi construit din materiale rezistente la caldura, care sa poata face fata tensiunilor si fortelor create in momentul functionarii acestuia.

140421-2Hitachi a confirmat ca a adaugat si tehnologia care reduce balansul lateral al liftului, ceea ce ar duce la eliminarea problemei conform careia oamenii din lift aveau senzatia ca li se sparg timpanele. Au reusit sa faca acest lucru prin adoptarea unui sistem care reduce schimbarea presiunii aerului cand liftul circula la viteze inalte.

In total, Hitachi va avea sarcina de a instala un numair de 95 de lifturi in Guangzhou CTF Finance Centre, ceea ce inseamna ca lifturile vor ajunge la toate nivelle constructiei. Doar doua dintre cele 95 de lifturi vor fi cele mai rapide din lume, care vor duce oamenii de la primul nivel la nivelul 95. Celelate lifturi ce vor fi instalate vor fi lifturi pe doua nivele si vor a avea o viteza mai mica ( aproximativ 600 metri pe minut , jumatate din viteza celor mai rapide ).

Pana la finalizarea proiectului in 2016, probabil ca vor mai fi schimbari si viteza acestor lifturi probabil va creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.