ritualuri bizare

Cele mai ciudate ritualuri funerare din lume

Moartea este seducatoare ar spune multi, in timp ce altora le este frica de acest moment. Cu toate acestea, inmormantarile exista ca evenimente ce comemoreaza viata celui ce a trecut in nefiinta, fiind sarbatorita diferit in functie de cult, religie si civilizatie. Unii isi ingroapa persoanele iubite iar altii le dau foc. Cu toate acestea, exista ritualuri de inmormantare mai bizare, de care nu ai auzit niciodata si nu ti-ai fi putut inchipui pana unde poate ajunge mintea umana in ceea ce priveste moartea.

Traditii funerare socante

Sati este o forma traditionala de inmormantare in religia hindusa, insa in prezent nu este foarte practicata. Sati era o forma de pedepsire a femeilor a caror barbati au murit- implica, in principal, vaduvele. Nu numai hindusii, dar si alte culturi sunt cunoscute pentru practicarea acestei traditii. Vaduva era fortata sa se arda de vie ca modalitate de a se sacrifica pentru puterile miraculoase, in respeect fata de sotul sau. Principalul motiv al acestui ritual avea la baza ideea conform careia femeia nu poate exista singura pe pamant dupa ce sotul sau a murit.

Inmormantarea in „cer” este o practica religioasa ce a fost comuna in provinciile chinezesti din Tibet, Qinghai si Mongolia. Cadavrul unui om era taiat in bucati si plasat pe varful unui munte, expunandu-se in acest fel trupul la animale pradatoare. Religia zoroastra este cea care a facut poulara aceasta traditie, mergand pe ideea ca trupul mort a omului nu trebuie sa contamineze apele, pamantul, focul sau aerul, de aceea era dat hrana animalelor.

Canibalismul- poate cea mai cunoscuta si mai ciudata forma de inmormantare este aceasta, fiind practicata in Papua Noua Guinee si in Brazilia, de catre comunitatile si triburile locale. Astfel, localnicii se hraneau cu corpul celui care a murit, si cu toate ca este foarte rar practicata, aceasta practica inumana a fost o metoda a acestor popoare de a se hrani, in lipsa de alte resurse. Familia celui decedat se aduna in jurul focului si isi incepeau ritualul de „inmormantare”. De asemenea, canibalismul este o practica cunoscuta in natiile care au supravietuit in jungla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *