centrale termice

Centrale termice in condensatie vs. centrale termice conventionale

centrale termice

Cand iti contruiesti o casa noua sau cand vrei sa mai imbunatatesti ceva in locuinta in care ai stat deja de ceva timp, este esential sa te gandesti si la incalzirea care se va face in incaperile casei. O centrala termica este cea mai buna solutie pe care ai putea-o lua vreodata. Sa zicem ca ai de ales intre centralele termice obisnuite care sa iti asigure caldura si confortul pe timp de vreme rece si intre niste centrale termice in condensatie. Ce ai alege? Haideti sa vedem ce si cum in cele ce urmeaza.

Avantajele centralelor termice in condensatie

Toata lumea are cate un punct de vedere atunci cand ne hotaram sa facem acest pas, dar oare cine este cea mai avizata persoana care ar putea sa-ti propuna solutii intru un asemenea demers? Un specialist in incalzire si in echipamente de incalzire a locuintei sau a imobilelor diverse te va putea sfatui cel mai bine sa alegi o centrala termica in condensatie, cu functionare pe gaz, in detrimentul unei centrale termice obisnuite pe gaz.

Eficienta inalta

Centralele termice in condensatie dispun de un grad de eficacitate mult mai inalt decat celelalte tipuri de centrale pe care le au instalate romanii in casele lor. S-a masurat eficienta randamentului acestui tip de centrale in condensatie si s-a ajuns la concluzia ca dispun de un grad de utilizare mult mai ridicat, pana la 110,5%. Se obtine asadar si o caldura mai mare decat cea obtinuta in urma celei obtine prin ardere si care este oferita de centralele termice pe gaz normale.

Consum scazut si durabilitate

Fata de consumul ridicat al centralelor termice obisnuite, in cazul centralelor in condensatie se poate obtine pana si un consum de pana la 25-30% mai scazut decat in primul caz. In ceea ce priveste durata de viata, specialistii sustin ca centralele in condensatie rezista mai mult in timp, cam 15 ani, cu 5 ani mai mult decat in cazul centralelor termice pe gaz. Nu-i asa ca este foarte avantajos?

Costuri accesibile si eco-friendly

Pana si pretul acestor tipuri de instalatii de incalzire este foarte avantajos si echilibrul calitate-pret este maxim in acest sens. Chiar daca o sa vedeti ca preturile sunt putin mai ridicate la centralele termice in condensatie, acest lucru se echivaleaza perfect cu avantajele pe care le ofera si cu ideea ca sunt prietenoase cu mediul. Prin faptul ca energia consumata este mai scazuta, mediul inconjurator este protejat in orice moment si este foarte ok pentru cei care mai sunt si prietenosi cu acest concept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *