China este cucerita de facebook

Nu ar fi pentru prima data cand Facebook doreste sa acapareze piata din China. Tara fiind un mare punct de atractie pentru bine cunoscuta retea sociala. Marea problema cu care se loveste Facebook este aceea a legilor foarte stricte din China in legatura cu libera exprimare. Multe site-uri asemanatoare cu Facebook sunt interzise in China, cu toate ca exista insa site-uri asemanatoare, acestea din urma sunt atent monitorizate pentru a nu se incalca legile chineze in vigoare. Pe langa Facebook alte companii mari care nu pot fi accesate din China, sunt cele precum Google, Twitter si LinkedIn. LinkedIn a reusit sa ajunga la un consens in zilel trecute cu autoritatile chineze, si urmeaza sa lanseze o versiune a site-ului in limba chineze. LinkedIn in varianta chineza va fi o copie fidela a site-ului original insa va respecta cu strictete legile chineze. In China, un procent de aproximativ 13 % din postarile media sociale ajung sa fie interzise, cenzurate.

china
china

Daca Facebook ajunge sa patrunda pe piata din China, acestia ar avea o crestere destul de mare economica. Pe continentul asiatic Facebook a inregistrat un numar destu de mare de utilizatori, mai exact 390 de milioane de utilizatori Facebook activi. Cifra este raportata la numarul de utilizatori activi pe perioada unei luni, si datele sunt din luna martie a acestui an, asadar probabil cifra a mai crescut in lunile trecute.

Facebook are castiguri destul de importante pe continentul american, in Statele Unite ale Americii si in Canada, Facebook inregistreaza castiguri de 5.85 de dolari in medie penrtu fiecare utilizator activ, pe cand in Europa aceasta cifra scade la doar 2,44 dolari. In Asia aceasta cifra este mult mai mica, mai exact 0,93 dolari in medie pentru fiecare utilizator. Chiar si daca va ajunge sa fie disponibil in China, probabil ca aceasta cifra nu va creste foarte mult, dar avand in vedere cresterea economica a Chinei in ultimii ani, cu siguranta cei de la Facebook stiu ceva ce noi nu stim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.