eco

Consumul inutil de energie

eco

Nici o masinarie furnizoare de curent electric nu poate sa iti ofere o eficienta maxima de 100%. Vor exista mereu niste mici sau mari pierderi de energie care pot duce de indata la reducerea eficientei aparatelor in cauza. Cu toate acestea, chiar daca nu exista nici o solutie fezabila la aceasta problema atat de actuala, putem minimiza cu siguranta pierderile de energie astfel incat sa obtinem o eficienta optima pentru ceea ce avem nevoie.

Conservarea de energie

Avantajul evident al conservarii de energie este faptul ca putem incetini risipa resurselor de energie astfel incat sa avem mai multe asemenea surse pentru consumul din viitor. Utilizarea eficienta si inteligenta a energiei poate usura aceasta problema si criza care a dus la aceasta. Oricum, exista argumente chiar si importiva acestui uz care sustin ca folosul util de energie va duce la o scadere a cererii sale, care in schimb va duce la declinul costurilor si a producerii sale.

Preturile mai scazute sunt mult mai probabil sa incurajeze consumul tot mai mare de energie, facand din tot acest efort ceva fara folos. Acesta este denumit efectul ricoseu, care este importiva intregului scop de conservare a energiei. Oricum, economistii cred ca marimea acestui efect este relativ mica in comparatie cu energia totala castigata  prin implementarea de planuri de eficientizare a energiei.

Sfaturi pentru economisire

  • Inchide mereu toate dispozitivele elctronice din casa atunci cand nu le folosesti.
  • Asigura-te ca a ta locuinta este izolata in mod adecvat pentru a mentine pierderile de caldura la minim.
  • Utilizarea eficienta de energie este obtinuta prin punerea in functiune a dispozitivelor din casa la capacitate maxima. Asadar, alimenteaza frigiderul cu mancare si produse, umple masina de spalat vase la capacitate maxima si nu pune la spalat la masina de spalat rufe decat daca este plina de haine care trebuie curatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.