contabil

Contabil in Romania

Ca si in alte tari ale Uniunii Europene, si Statul din Romania vine cu anumite reguli si norme care tin de infiintarea unor firme noi sau a unor afaceri legale pe un anumit domeniu. Pentru ca o persoana fizica sau juridica sa se ridice la standardele impuse de reglementarile in vigoare ce trebuie avute in vedere, are nevoie de sprijin, de consultanta si de consiliere juridica din partea unei firme de contabilitate experta in domeniul ei de activitate.

A fi contabil in Romania inseamna a fi la fel ca si contabilii profesionisti din statele Uniunii Europene. Dedicat, pasionat, atent, moral, corect si mereu la curent cu ultimele norme si legi date de fornele de conducere supreme ale unui stat. Consultanta sau contabilitatea  se ocupa cu procesarea, masurarea si comunicarea informatiilor financiare despre entitatile economice.

Limbajul afacerilor, asa cum a mai fost denumita contabilitatea, masoara si estimeaza rezultatele activitatilor economice ale unei anumite companii si transmite aceste informatii  unei varietati  de useri inclusiv catre investitori, creditori, in administratie, etc. Consultanta  poate fi divizata in mai multe campuri inclusiv in consultanta  financiara, consultanta administrativa, audit si consultanta taxelor.

Contabilitatea financiara se axeaza pe raportarea informatiilor financiare ale unei organizatii, inclusiv pregatirea declaratiilor financiare catre utilizatorii externi ai acestor informatii, cum ar fi investitorii, furnizorii si autoritatile de reglementare. De asemenea, contabilitatea administrativa se axeaza pe masurarea, analizarea, si raportarea informatiilor pentru uzul intern de administrare. Inregistrarea tranzactiilor financiare, astfel incat rezumatele finantarilor  sa poata fi prezentate  in rapoarte financiare, este cunoscuta ca si contabilitate.

Consultanta este facilitata de organizatiile de consultanta ca si firmele de contabilitate si organizatiile profesionale. Declaratiile financiare  sunt de obicei audiate de catre firmele de consultanta  si pregatite in conformitate cu principiile general acceptate ale consultantei. Consultanta a fost denumita de mai multe ori drept pastrarea sau pregatirea rapoartelor si a dosarelor unei entitati, analiza, verificarea si raportarea unor asemenea rapoarte si dosare  si se refera de asemenea si la jobul unui contabil.

Contabilitatea are mai multe subdomenii dintre care poate sa aleaga sa fie intr-o anumita pozitie specifica un contabil expert sau pur si simplu un contabil din Romania. Aceste subdomenii includ si consultanta financiara, consultanta administrativa, auditul, sarcinile fiscale sau darile la stat  si sistemele informative de consultanta sau de contabilitate.

Un contabil bun este bun in domeniul sau daca trece prin mai multe etape de pregatire si daca mai multe examene si testari pentru a-si creste gradul ierarhic in cadrul joburilor din contabilitate. Astfel ca de la jobul de asistent contabil sau contabil in devenire se poate ajunge mai departe la functia de contabil expert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.