creaturi povesti de groaza

Creaturi din povestile de groaza

Acum, acestea nu mai exista si nici nu mai avem vreun motiv pentru care ar trebui sa ne temem de ele, insa pe vremurile de demult, unele creaturi provenite direct din povestile de groaza terifiau lumea si facea in asa fel incat existenta lor sa para cat se poate de reala. Binenteles, toate acestea se intamplau numai in mintile oamenilor tematori.

Lernaean Hydra

Lernaean Hydra era o creatura marina mitica cu multe capuri, mai degraba un monstru al apelor ale carui capuri erau reprezentate de serpi mari. Aceasta creatura monstruoasa a fost ucisa in cele din urma de Heracle in timpul celor 12 sarcini ale sale. Hidra locuia in Lerna, un orasel micut de langa Argos, de unde si-a luat si numele.

Potrivit legendei, atunci cand Heracle i-a taiat un cap, alte doua capuri i-au crescut pe loc in aceeasi zona. Din aceasta cauza, nepotul lui Heracle, Iolaw, a ars radacina fiecarui cap astfel incat sa nu mai poata creste nimic in acel loc si sa nu se mai multiplice capetele.

Atunci cand Heracle i-a taiat si ultimul cap, care era cel mai mare dintre toate si cel care se presupunea ca era nemuritor, acesta l-a ingropat adanc in pamant  astfel incat sa nu mai poata sa invie din morti si sa terorizeze acea zona. Apoi, Heracle i-a folosit sangele (care era otravitor) pentru a face sageti otravite si astfel a creat arme mortale impotriva inamicilor sai.

Broxa

Potrivit cu legendele urbane evreiesti, Broxa era o pasare agresiva si cu o infatisare intimidanta, ce ataca caprele pentru laptele acestora sau, in cazuri mai rare, ar fi mers si dupa sange uman in timpul noptii. Legenda acestei creaturi a devenit faimoasa in Europa de Nord in timpul Evului Mediu atunci cand oamenii credeau ca aceasta lua forma unei vrajitoare sau a unui demon intr-o forma masculina si ataca oamenii (in special femeile si copiii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *