profipacking.ro

Cum să depozitezi resturile de mâncare – caserole

Dacă ai un program foarte încărcat, însă încerci să salvezi niște bani gătindu-ți acasă, atunci probabil știi cum e să faci prea multă mâncare. Mai ales dacă ești la început, e posibil să nu poți aproxima măsurile, iar în loc de o porție să obții 3. În cazul ăsta ce faci mai departe? Dacă nu ai rude sau vecini pe care îi poți invita la masă, ideal ar fi să păstrezi mâncarea pentru a doua zi. În felul acesta, poți salva niște timp doar încălzind restul rămas, mai degrabă decât gătind din nou.

Dar cum depozitezi mâncarea în frigider? Există două variante, prima ar fi să o lași într-o farfurie și să o introduci direct în frigider, sau a doua variantă ar fi să îți cumperi niște caserole plastic, care îți pot salva viața când e vorba de gătit pentru mai multe zile.

Există persoane care duc lipsă de timp și nu își pot permite să gătească zilnic după ce ajung acasă de la muncă. Din acest motiv obișnuiesc să gătească în weekend pentru zilele de muncă. Astfel, ei își repartizează mâncarea în mod egal pentru fiecare zi a săptămânii în caserole. Poți urma exemplul lor. Nu doar că vei câștiga timp, însă nu va trebui să te pui în pat târziu într-o seară pentru a putea mânca. În felul ăsta, vei avea mereu mâncare în frigider.

Caracteristici ale caserolelor

Există caserole de două tipuri: sticlă și plastic. Deși cele de plastic sunt foarte ușoare, cele de sticlă pot fi încălzite direct în microunde sau cuptor. Indiferent de materialul ales, ele își fac treaba identic. Îngrijite corespunzător, poți găsi mărimi variate pentru ambele, iar sistemul de închidere este ușor de utilizat și este sigur.

Este important să achiziționezi caserole de înaltă calitate. Acestea nu se vor uza în timp și nu vor rămâne marcate de mâncărurile stocate în ele. În general, caserolele se pătează, păstrează mirosul sau nu se mai închid după o primă utilizare. De aceea e bine să ai caserole de calitate. În plus, printre cele mai bune caserole se numără cele care au garnituri din silicon și capac care produce un pocnet pe toate cele 4 laturi când este atașat caserolei. În acest fel, mâncarea va rezista mai mult timp într-o condiție mai bună.

Forma acestor caserole este un alt factor definitoriu. Deși ele se găsesc în variații rectangulare și cilindrice, în general, oamenii preferă formele paralelipipedice. Acestea sunt mai ușor de depozitat. De asemenea, este importantă adâncimea recipientului. Cele mai puțin adânci permit mâncării să se răcească mai repede, trecând astfel de temperatura periculoasă în care bacteriile vătămătoare se pot dezvolta. În plus, această adâncime redusă facilitează și încălzirea rapidă.

Poți găsi caserole atât în magazine cu produse de bucătărie, cât și în magazinele online. De exemplu, poți găsi caserole din plastic accesând siteul www.profipacking.ro.  Indiferent de caserola aleasă în final, este important să urmărești instrucțiunile de utilizare și îngrijire înscripționate pe ambalajul produsului. Ai grijă! Caserolele din plastic nu pot fi spălate în mașina de spălat, decât în raftul de sus, în timp ce pentru cele din sticlă este indiferent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *