Cum si ce influenteaza un somn nelinstit

Chiar daca mananci corect si faci miscare, si cumva reusesti sa te tii deoparte de toate dulciurile si grasimile, nu conteaza prea mult daca nu apuci sa dormi suficient. Si daca ar fi la fel de simplu ca si cum ti-ai inchide ochii. Fii putin atent la felul in care dormi ca sa afli daca faci vreuna dintre urmatoarele greseli majore, si invata cum sa le repari.

Nu ai nevoie de un indicator de sanatate ca sa iti dai seama daca ai avut un somn bun sau nu. Stii acel sentiment de cand te trezesti in timpul vacantei? Se numeste inviorare si asa ar trebui sa te simti in fiecare zi. Academia Americana de Medicina a Somnului recomanda adultilor sa aiba parte de la 7 la 9 ore de somn bun pe noapte pentru o sanatate tare, pentru productivitate si pentru constienciozitate pe timp de zi. Chiar daca indicatorul tau spune ca ai dormit destul, daca in general te trezesti cu toane, si ai nevoie neaparata de cafea ca sa poti functiona, atunci inseamna ca nu ai parte de suficient somn.

Folosesti doar perne pentru cap. Daca dormi pe spate, indoaie-ti unul dintre genunchi pentru a sustine presiunea spatelui tau. Daca dormi pe o parte, amplaseaza-ti o perna la subrat pentru a-ti sprijini bratul si una intre picioare pentru a-ti pastra sira spinarii aliniata.

Dormi pe burta. Dormitul pe burta poate cauza cateva probleme-de exemplu, cu nu a putea respira cum trebuie. Deoarece trebuie sa-ti intorci capul pe o parte ca sa respiri, in mod normal iti rasucesti sira spinarii. Cu timpul, asta poate cauza probleme cu gatul si cu spatele.

Pentru a-ti indrepta sira spinarii, indoaie-ti genunchiul si calcaiul pe o parte pe care iti indrepti de obicei capul, si indeasa o perna dedesubtul aceleui subrat si sold. Daca ai obiceiul sa dai la o parte perna si sa te trezesti din nou pe burta, trece-ti o minge de tenis dedesubtul pijamalei pentru a te impiedica s te mai rasucesti pe burta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *