Cum te ajuta un dus rece

Sa te trezesti la viazta, la realitate, sa ai parte de acea „palma” rece si tare care sa te zguduie putin, dusul rece este cel care ar putea ajuta intr-o oarecare masura. Insa efectele unui astfel de gest sunt cu mult mai avantajoase decat ai crede. De fapt un dus rece te ajuta chiar si sa iti reglezi ritmul metabolismului. Iata cateva din efectele sale:

  1. Favorizezi detoxifierea organsimului. In acest sens se elimina toxinele cu mult mai repede din organism decat s-ar crede. Ori acest efect este benefic pentru intreg organismul.
  2. Ai parte de un somn mai bun. Crezi sau nu faptul ca iti stimulezi organismul cu un efect de apa rece te ajuta ulterior si sa ai parte de odihna. Mai ales pentru cei care sufera de insomnie sau de obicei au un somn fragmentat aceasta metoda simplista de altfel ar putea sa ajute.
  3. Remediu dupa efort fizic. Se crede ca dupa ce ai facut sport si tensiunea si durerea musculara intervin un dus rece este cel care amelioreaza astfel de simptome si mai degraba astfel de stari.
  4. Stiai ca obinsuinta de a face un dus rece poate duce la pierderea a 4 kg pe an? Asta pentru ca printre efectele apei reci se numara si stimularea de a pierde calorii; arderile caloriilor sunt mai intense pentru ca metabolismul este unul stimulat in acest sens.
  5. Un plus pentru imunitate. Activat sa reactioneze la stimulul rece organismul intalneste ceea ce ce inseamna rata metabolica crescuta. Devine incet imun astfel ca nu va mai fi un chin sa te obisnuiesti cu apa rece. Si pe termen lung inseamna stimularea sistemului imunitar sa devina si mai activ si mai eficient in fata bolilor.
  6. Atat pentru piele cat si pentru par apa rece este necesara. In primul rand pentru ca inchide porii si nu permite mizeriei sa patrunda. Mai apoi tine de faptul ca protejeaza parul si caderea acestuia, tinand cont ca apa calda il face mai fragil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.