Cum trebuie sa mananci sushi-ul

Nu te-ai descurcat cu betele pentru a manca 100% traditional japonez. Cu toate acestea este de apreciat efortul. Insa in cultura japoneza exista reguli peste care nu se trece si tocmai de aceea conteaza ca in  momentul in care servesti sushi sa faci totul ca la carte. Iata cateva sfaturi:

  1. Nu folosi acele bete daca stii ca nu le poti face fata. Conteaza sa mananci elegant si sa nu iti strici imaginea sa spunem. Sushi nu se consuma folosind tacamurile astfel ca daca betele nu sunt o optiune atunci foloseste mana. Pana la urma in stilul japonez pur acestia asa consumau mancarea.
  2. Nu este musai sa adaugi wasabi. Asta pentru ca reteta in sine contine deja acest ingredient si prin urmare nu este musai sa il adaugi. Ba mai mult unii bucatari considera ca lipsa de respect ideea de a adauga wasabi la sushi, ca extra portie. Asta ar insemna ca mancarea in sine nu este una preparata bine.
  3. Se bea sake? Dupa bunul plac. Insa traditional vorbind sake se consuma la alate feluri de mancare in timp ce pentru sushi se pare ca berea este favorita.
  4. Ghimbirul e musai. Adevarat. Insa nu combinat neaparat cu sushi in sine ci pentru a revigora gustul intre portii. Asta va oferi posibilitatea de a simti cu adevarat toate aromele.
  5. Sosul este implicit parte din reteta de sushi. Insa nu exagera si mai cu seama nu scutura portia de sushi cu prea mult sos. Asta mai ales cand exista acel sortiment cu orez. In orice caz doar partea cu peste sau invelisul se presara cu putin sos.
  6. Ti-ai dori sa consumi sushi la bar daca este posibil. Si asta pentru ca  un gust desavarsit este cel al portiei de sushi la temperatura de preparare, de fapt imediat dupa preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.