Curiozitati legate de bere si vin

Ce nu stii nu te doare spune o vorba insa cand vine vorba de vin si de bere ca si consum sau beneficii ai putea foarte usor sa iti limitezi anumite placeri. Descopera cateva curiozitati despre aceste bauturi:

  1.  Cea mai buna bere vine din Belgia. Intr-un astfel de top urmeaza Germania si mai apoi SUA. Cat despre vin se pare ca Franta este locul care bate orice record cand vine vorba de cea mai buna bautura facuta din struguri.
  2. Cele mai scumpe vinuri din lume sunt Chateau d’Yquem şi Chateau Cheval Blanc.
  3. Exista totusi si un top al celor mai slabe beri si in acest caz topul incepe cu SUA si continua cu China, Marea Britanie insa si cu Australia, Italia.
  4. Exista anumite sortimente de bauturi care se fac din ingrediente mai putin ciudate. Spre exemplu tarantule moarte sau cine stie ce sobolani care au stat la fermentat. Insa ce nu stii nu te doare deci cu un gust ametitor de bun pentru unii nici ca mai conteaza ce anume contine.
  5. Berea Kwispelbier din Olanda a fost facuta in mod special pentru caini.
  6. Consumul de  vin este chiar indicat in fiecare zi cu regula de baza a moderatiei. Din randul de beneficii ale consumul de vin se numara reducerea riscului de dementa pe termen lung si nu numai. Recomandarea este ca o femeie sa serveasca un maximum de un pahar de vin pe zi in timp ce un barbat ar putea sa consume maximum de 2.
  7. Din randul dezavantajelor din consumul de bere se numara burta de bere, aciditatea la stomac si alte probleme ce se coreleaza cu asta, reducerea activitatii seistemului nervos de asemenea si se face responsabila de 40% din cazurile accidentelor de masina.
  8. Mahmureala de a doua zi se denumeste diferit de la zona la zona: italienii obisnuiesc sa ii spuna iesit la film; norvegienii ii spun „cap de dulgher” in schimb suedezii numesc mahmureala intr-un stil comic de durere la radacina de par.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *