Daca o cafea ar fi tratamentul am fi feriti de boli

http://image.stirileprotv.ro/media/images/600x375/Feb2014/61472070.jpgSe crede ca o cafea este cea care poate sa iti dea dependenta si in egala masura cea care pe termen lung iti bifeaza ceva sanse de a evita numite boli. Poate ca o noua scuza pentru iubitorii de cafea sa se lase purtati de val si sa consume in voie acest deliciu matinal.

O cafea de dimineata este chiar recomandata avand in vedere ca poate stimula digestia. Ce fac unii de gresesc tine de faptul ca servesc in voie cafeaua cand inca nu au servit mancarea, oricat de mica gustare de dimineata. Dar daca tinzi sa crezi ca intr-o forma corecta cafeaua poate sa ajute in diverse afectiuni atunci ar trebui sa stii ca aceasta bautura, conform studiilor, vine cu avantajul de a tine la distanta:

  1. Parkinson-ul. Boala tremuratului se pare ca poate fi diminuata ca si sanse de a se dezvolta cu pana la 25% cand exista cazul unui bautor de cafea in mod frecvent.
  2. In cazul femeilor exista mai putine sanse de a face un atac de cord. Asta poate ca vine pe fondul unor altor cunostinte despre cafea si implicatiile sale insa clar tine de o moderatie in consum.
  3. Alzheimer-ul. Boala uitarii este si ea inscrisa in aceasta lista, boala ce se instaleaza o data cu varsta si poate fi usor confundata cu senilitatea. Se pare ca pentru cei care beau cafea acele proteine responsabile cu aparitia bolii sunt tinute la distanta.
  4. Diabetul. Pentru ca unul din efectele cafelei este acela de a mentine glicemia la un nivel optim se exclude posibilitatea sau cel putin aceleasi sanse de a se dezvolta diabetul in timp.

Unii spun ca exista chiar si studii care arata ca pentru unele cazuri exista sanse de a lupta contra cancerului cu ajutorul cafelei. Daca ar fi astfel insa am avea cafeaua ca una din cele mai pretuite licori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *