De ce Halloween

Halloweenul este intr-adevar o sarbatoare imprumutata de la americani, ca si Valentine’s Day de exemplu, insa am reusit sa o transformam intr-o sarbatoare nationala pentru ca ne-a placut si am mai gasit un motiv pentru a sarbatori ceva in plus fata de ceea ce sarbatoream deja.

Exista o gramada de copilasi romani care asteapta cu nerabdare sa vina Halloweenul pentru ca stiu ca, la fel ca la americani, ii asteapta o serie de dulciuri multe si diverse, care in acea perioasa chiar nu le sunt interezise (asta daca este sa facem exact la fel ca la americani).

Exista un anumit tip de mancare care se gateste in special de aceasta sarbatoare. Si asta este un tip de mancare numita gandaci umpluti. Poti vedea atunci cam cat de curajosi sunt prietenii tai, atunci and ii vei servi cu minunatiile tale. De fapt, gandacii umpluti sunt un tip de mancare foarte usor de preparat si la fel de delicioasa.

Un alt motiv de a iubi Halloweenul este ceea ce se petrece atunci, decoratul si ornatul, dar si costumatul. Intotdeauna am considerat ca decoratul este foarte important  pentru spiritul acestei sarbatori. Simti Halloweenul altfel atunci cand si casa iti este decorata si asteapta in voie sa vina seara magica.

Iubesc provocarea de a orna terasa, usile, ferestrele si treptele cu tot felul de bostani mesteriti, ciopliti si cu alte tipuri de lucruri ca frunzele de toamna, gandaci si paianjeni lucrati manual, dulciuri facute in casa si panze de paianjen atarnate peste tot. Important legat de decor este faptul ca cu cat mai ciudat si mai infricosator, cu atat mai bine.

Mai ales daca ai de gand sa tii o petrecere in casa ta si daca toate decoratiunile si ornamentele vor fi date jos imediat dupa aia, este esential sa faci in asa fel incat atmosfera sa fie cat mai credibila si mai fabuloasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.