De ce trebuie sa tii cont cand e canicula

Pare atat de simplu si de banal cand de fapt exista situatii care te  dau peste cap. O zi calduroasa poate fi o zi in care sanatatea ta este afectata sau in orice caz tine de starea si dispozitia pe care o ai. Iata cateva reguli pentru vara:

  1. Transpiri mai mult si mai mult. De vina ar putea fi faptul ca nu consumi suficiente lichide. Ce se intampla de fapt? Organismul are si el un mecanism de aparare si acela se leaga de transpiratie pentru a raci corpul. Cand asta se intampla pierzi tot mai multe lichide si tocmai pentru ca in organsimul tau nu este un balans de hidratare intervin problemele. Bea cat mai mult apa la momente frecvente si repetate si nu uita ca pierzi prin transpiratie si saruri minerale astfel ca ai nevoie poate mai bine de apa minerala.
  2. Ai crampe, febra si stari proaste. Ai putea suferi nu numai de deshidratare insa si de insolatie si asta porneste de la durerile de cap. Daca deja ai ajuns in acest prag trebuie sa actionezi pe toate planurile, sa neutralizezi durerile, de cap, arsurile la propriu ca nu in cele din urma sa tii cont de refacerea organismului.
  3. Cauta o pozitie mai buna pentru circulatia sanguina. In acest sens se pare ca a ridica picioarele mai sus de nivelul capului cand stai intins pe spate ajuta.
  4. Evita consumul de alcool, de prea multe dulciuri si de cafele sau bauturi pe baza de cofeina caci acestea grabesc deshidratarea.
  5. Nu bea apa rece ci mai degraba opteaza pentru comprese de apa rece. Cand bei apa rece si temperatura corpului tau este ridicata oferi un soc si de fapt ai doar o senzatie de racoare si numai pentru moment.

Si in speranta ca faci totul spre binele tau tine cont de ceea ce mananci si de orele la care te supui caldurii excesive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.