Din ce in ce mai multe divorturi

Daca ai auzi ca jumatate din cei care se casatoresc ajung sa divorteze cata incredere crezi ca mai poti avea sa faci acest pas? De fapt tine de sanse egale de a merge sau nu o casatorie, sanse egale de a avea noroc sau nu. Insa de multe ori norocul ti-l faci singur. Asa ca cel mai bine constientizam in prima faza ce se intampla si cum se poate ajunge sa evitam divortul. Pana la urma daca a existat convingerea totala de a face acest pas trebuie sa existe si unul la fel cand vei destrama totul.

  1.  De unde porneste totul. Este cert ca unul din doi are probleme, exista un substrat de la care se porneste totul. Fie ca este vorba de bani sau de loc de munca, de suspiciuni de inselat sau cine stie ce motiv trebuie sa se identifice mai intai de toate care este mesajul de la care se porneste.
  2. Un subiect, o cearta. Raman multe probleme neidentificate si fara solutie de vreme ce intr-o cearta se ajunge la punctul in care intr-o discutie se intervine cu o multime de alte aspecte. Rezerva timp pentru fiecare in parte.
  3. Timp pentru cuplu. De indata ce sunteti sot si sotie nu este o misiune incheiata. Sa ne gandim la acel „pentru totdeauna” care ar putea sa iti dea fiori pana la urma ai nevoie de timp si nu numai pentru ca relatia sa mearga. Asa ca nu plafona totul, nu lasa totul in voia sortii si dedica afectiune celui de langa tine. Pana la urma care este scopul pentru care ati facut pasul casatoriei in prima faza?
  4. Gaseste aprecierea. Pe principiul cand se face bine parca era de la sine inteles sa se intampla asta scoatem in evidenta numai partile mai putin placute. Trebuie sa indrepti balanta catre cealalta parte si sa cauti mereu un punct de apreciere pentru sot/sotie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *