termopane

Economie de bani la energie: ferestrele de termopan

termopane

Cand vine vorba despre a mai economisi din energia consumata atat de mult in locuinta si de a cheltui mai putin pe facturile la gaz, caldura si energia electrica, exista mai multe alternative pe care le-am putea avea in vedere. Inlocuirea ferestrelor obisnuite cu unele de termopan poate sa ne schimbe pentru totdeauna obiceiurile de plata a facturilor lunare. Vezi aici pe termopaneconstructii.ro cum anume  te poate ajuta aceasta schimbare in casa ta sa traiesti o viata mai simpla si mai lipsita de dificultati.

Piata este aglomerata in ziua de azi cu tot felul de alegeri pentru instalarea de diverse ferestre pentru casa. O trasatura care a devenit un gand ulterior odata ce o locuinta noua a fost construita, tipurile de ferestre ocupa acum destul de mult spatiu de promovare in revistele de specialitate legate de interioare si exterioare. Ferestrele, atat pentru noile constructii, cat si pentru inlocuirea tamplariilor vechi sunt foarte importante si valorificate in ziua de azi.

In mod normal, orice fereastra pe care o vei cumpara va avea cel putin doua geamuri de sticla care vor forma aspectul final al ferestrei. Doar cele care sunt proiectate a fi folosite in zone neincalzite cum ar fi garajele este posibil sa nu aiba decat un singur geam de sticla. Cele cu doua straturi de sticla sau izolate si-au demonstrat rezistenta de-a lungul timpului. Faptul ca aceste doua straturi de sticla prind aerul intre cele doua panouri, creste valoarea de izolatie a ferestrei de foarte multe ori.

Cadrul mobil al ferestrei care sustine geamurile de sticla este de asemenea important  pentru performanta termica generala a ferestrei de termopan. Materialele care ofera o conductivitate mai slaba a caldurii cum ar fi lemnul, vinilul gol sau umplut izolator sau fibra de sticla ajuta la reducerea transferului aerului rece in interior si a aerului cald in exterior.

Toate aceste imbunatatiri transforma atat ferestrele originale, cat si pe cele de inlocuit in alternative mult mai eficiente din punctul de vedere al economisirii de energie decat sar fi intamplat in alte cazuri pana acum. Iar aceasta tehnologie a sporit si factorul de confort de asemenea. A sta langa o fereastra cu un singur strat de sticla pe timp de iarna te poate infrigura, chiar daca in casa este destul de cald.

In schimb, pe de cealalta parte, a sta langa o fereastra de tip termopan te poate face sa te simti total in interiorul locuintei sau camerei in cauza, nemaisimtind aerul rece care vine de la exterior, pentru ca toata caldura se pastreaza in interior si efectul general este calduros si confortabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *