educatie parentala

Educatia parentala

educatie parentalaCica parintii ar trebui sa fie cei mai buni prieteni ai copiilor pentru ca acestia din urma sa creasca si sa se dezvolte cat mai bine si cat mai sanatos in mediul familial. Este ceva minunat daca acest lucru se poate intampla, insa nu este posibil de multe ori si de aceea nu ar trebui sa crezi ca a fi un prieten bun pentru copilul tau te poate ajuta mai mult in a deveni un parinte mai bun.

Mereu s-a crezut ca este bine sa spui lucrurilor pe nume atunci cand este necesar. Nu esti pana la urma prietenul de tip BFF al copilului tau, acesta are persoane de varsta lui care sa faca aceste lucruri. Tu esti parintele care i-ai dat viata, l-ai dezvoltat, l-ai educat si ii oferi fericirea si siguranta. Ar trebui sa ramai mereu ca o figura autoritara in fata copilului, mai ales cand este mic, pentru  ca mai apoi ti se poate urca in cap si poate deveni rasfatat.

Familiaritatea in exces si prietenia pot avea o multime de efecte adverse in viitor. Oamenii spun de obciei ca prietenia cu copiii poate ajuta parintii sa evite acea rapa dintre generatii  si acest lucru este adevarat intr-o oarecare masura. Insa sunt sigur ca fiecare parinte poate crea o relatie de incredere cu copiii sai fara a avea si legaturi de prietenie foarte evidente.

Se spune de asemenea ca cei mici ar trebui sa duca o viata luxoasa si lipsita de griji, ca ceea ce nu au avut parintii cand au fost mici, ar trebui sa aiba copiii acestora inca de mici. Nu este deloc bun acest lucru, pentru ca poate duce la rasfat, alinturi excesive si poate cauza ca cei mici sa nu mai stie ca trebuie sa si munceasca in aceasta viata, ca trebuie sa respecte banul si sa-l pretuiasca si ca ar trebui sa isi respecte mai mult parintii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *