efecte epilat ceara

Efecte ale epilatului cu ceara

Mancarimile, iritaiiile si sangerarea pot fi niste efecte secundare foarte neplacute ale epilatului cu ceara si apar de cele mai multe ori atunci cand este epilata linia bikinilor. Este mai bine sa nu se planuiasca  o incursiune la plaja sau la piscina prea repede dupa tratamentul cu ceara, doar in cazul in care experimentati aceste efecte secundare.

Reactiile alergice la ceara sunt in mod comparativ rare, insa chiar se intampla si pot fi foate inconfortabile. Daca nu ai mai fost epilat vreodata cu ceara, ar fi mai prudent sa faceti un test pe o portiune de piele inainte de a trece la a aplica ceara pe toata pielea, ami ales daca aveti o piele mai sensibila.

De vreme ce tot mai multe femei aleg sa isi epileze coprul cu ceara in decursul unei perioade mai mari de timpp, mai multe efecte seundare problematice ale epilatului cu ceara vor putea fi observate. Epilatul cu ceara implica tragerea pielii, indiferent de cat de gentila si fina este ceara. Pe termen lung, aceastra tragere  poate duce la o pierdere a elasticitatii si puterii pielii. Odata ce se intampla acest lucru, pielea este mult mai predispusa la ridare.

Acest aspect va putea fi observat  pe cele mai delicate tipuri de piele, cum ar fi cea din jurul sprancenelor, insa pot aparea de asemenea si pe toate tipurile de piele tratate. Asadar, in timp ce epilatul cu ceara poate imunatati aspectul fizic si estetic al cuiva si poate face pe cineva sa fie si sa se simta mai curat, dar si sexy pe termen scurt, acest lucru poate duce si la o imbatranire prematura a pielii.

Poate aparea de asemenea si inegrirea pielii. Acest lucru se intampla de obicei doar daca ceara este prea fierbinte, insa pigmentarea rezultata poate trece in mai multe luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *