Efecte psihologice

Cea mai buna metoda de a nu te mai gandi la ceva stresant nu este prin incercarea de a-ti scoate din cap acel ceva, ci mai degraba prin distragerea atentiei de la acel ceva care iti deranja mintea si gandurile. De exemplu, ai putea sa te concentrezi pe o piesa muzicala sau prin gasirea unui nou hobby.

Cu totii avem parte de capacitati de multitasking incredibile. Ne putem antrena mintile sa faca lucruri incredibile in ciuda tuturor limitarilor pe care ni le impunem singuri. De fapt, cu ajutorul repetitiei, cineva poate si citi si scrie in acelasi timp. Intr-un studiu de multitasking, doi voluntari au fost antrenati si pregatiti pe o perioada de 16 saptamani.

Pana la sfarsitul pregatirii, acestia putea sa citeasca o mica povestire si sa enumere si o lista de cuvinte in acelasi timp. In timp, acestia au ajuns sa faca aceste doua lucruri in acelasi timp in care ar fi facut doar una dintre aceste doua activitati aparte, ca atunci inainte sa inceapa studiul.

Micile lucruri sunt cele mai importante lucruri din aceasta viata. Consideram ca marile evenimente din viata ca absolvirea, casatoria sau nasterea unui copil ca fiind cele mai importante. Oricum, evenimentele majore din viata nu sunt de cele mai multe ori direct proportionale cu binele propriu; micile intamplari si neplaceri  ale vietii de zi cu zi sunt.

Marile evenimente ne afecteaza prin intamplarile de zi cu zi si neplacerile vietii cotidiene. De exemplu, satisfactia de la locul de munca este castigata dupa ce o persoana anume este lovita de micile neplaceri ale vietii. Lucrurile ca ceea ce se intampla la locul de munca, calitatea somnului si relatiile cu prietenii si familia sunt ceea ce ne afecteaza fericirea: micile lucruri din viata ne fac fericiti si ne cauzeaza acea bucuri pe care nu o putem regsasi in alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.