Facebook

Facebook permite restrictionarea videoclipurilor

FacebookFacebook urmareste detronarea platformei de videoclipuri YouTube, pe masura ce reteaua sociala continua sa se dezvolte si sa permita acordul persoanelor care pot vizualiza un videoclip pe Internet. Compania a declarat recent ca utilizatorii care vor crea sau vor distribui videoclipuri, vor fi capabili din acest moment sa isi restrictioneze audienta in functie de varsta sau de sex, in plus fata de optiunile de locatie si de limbaj pe care Facebook le-a pus la dispozitia utilizatorilor.

De asemenea, Facebook dezvaluie pe aceasta cale un nou mod „secret”, care face ca videoclipurile sa fie rulate doar de cei care au o legatura directa, la fel ca functia „unlisted” a YouTube. Editorii de clipuri video pot opta in prezent sa opreasca incorporarea pe alte site-uri web sau videoclipuri sub un tab nou separat din sectiunea News Feed.

Facebook isi va structura caracteristicile

In acest fel, reteaua de socializare Facebook incearca sa stoarca cat mai multi bani din aceste videoclipuri video prin lansarea de noi tipuri de anunturi. De asemenea, Facebook isi doreste sa ofere optiuni de publicitate pe care alte platforme video nu le pot oferi. Mai devreme in aceasta luna, Facebook a inceput testarea de anunturi- cum ar fi anunturile care apar intre o serie de clipuri video care sunt vizualizate unul dupa altul. Compania Facebook isi doreste sa-si limiteze utilizatorii care urmaresc o serie de clipuri video intr-o singura sedinta, ceea ce pare a sugera ca Facebook este in cautarea unei platforme video care va permite distribuirea de videoclipuri numai in sectiunea de News Feed.

Noile caracteristici video pare sa isi continue misiunea prin crearea unui zid optional pentru a separa un clip video de restul platformei Facebook, dar si etichetarea unui mecanism de a grupa videoclipurile in categorii ca si „entertainment” si „stiri”.

Capacitatea de a mentine cat mai multe clipuri video este un alt principiu cheie. Masa mare de date personale a celor peste 1,4 miliarde de utilizatori Facebook, da un impuls gigantului Google atunci cand vine vorba de directionarea anunturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *