inteligenta

Fara arme tehnologice

inteligentaO buna parte din oamenii experti in tehnologie avertizeaza cu privire la pericolele care pot sa apara in urma evolutiei inteligentei artificiale. Printre cei care avertizeaza ca acest lucru ar putea sa se intample se numara si fizicianul Stephen Hawking, co-fondatorul Apple- Steve Wozniak dar si antreprenorul Elon Musk, care sustin ca ideea inarmarii cu inteligenta artificiala ar putea fi o idee devastatoare.

Acestia au semnat o scrisoare care urma sa fie prezentata la o conferinta care a aborda tema inteligentei artificiale, prezentata la International Joint Conference on Artificial Intelligence, in capitala Argentinei, Buenos Aires. Ideea inteligentei artificiale a fost discutata aprins in cadrul unei dezbateri, chiar si in cadrul unei conferinte a Organizatiei Natiunilor Unite. De asemenea, in urma acestei dezbateri, robotii artificiali sunt considerati ca fiind o potentiala amenintare a umanitatii.

Inteligenta artificiala poate examina omenirea

In prezent, oamenii de stiinta isi doresc sa interzica folosirea inteligentei artificiale in gestionarea armelor.

Scrisoarea cu privire la pericolele armelor autonome sustine urmatoarele:

„La fel cum majoritatea chimistilor si biologilor nu au niciun interes in construirea de arme chimice si biologice, majoritatea cercetatorilor inteligentei artificiale nu au nicio dorinta sa construiasca arme inteligente – si nu vor ca altii sa le prejudicieze domeniul facand asta. Aceste arme robotice pot include drone inarmate care pot urmari si ucide anumiti oameni in functie de programare, o evolutie de la actualele drone, ghidate de oameni aflati uneori la mii de kilometri distanta de zona unde actioneaza”. In scrisoare se arata ca „tehnologia bazata pe inteligenta artificiala a ajuns intr-un punct in care angajarea acestor sisteme este – practic, daca nu si legal – fezabila in decurs de cativa ani, nu decenii”.

Oamenii de stiinta mai adauga ca armele autonome „au fost descrise ca a treia revolutie in razboi, dupa praful de pusca si armele nucleare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *