Fara energie

Poate cea mai mare problema pe care o facem este sa ne avantam sa consumam cine stie ce energizant pentru ca starea pe care o avem nu este una favorizanta pentru o zi de munca. Insa de fapt iti faci singur rau cand se pare ca obiceiurile pe care le ai sunt menite sa vina cu un minus pentru starea pe care o ai.

Din sirul de aspecte care iti consuma energia se numara:

  1. Sari peste micul dejun. Prima masa a zilei este si cea mai importanta si chiar daca unii se gandesc ca asa se scutesc de ceva calorii spre exemplu de fapt organismul poate sa arda mai repede si mai mult caloriile de dimineata decat in orice alt moment al zilei. Si in plus iti privezi si organismul de energia de care are nevoie inca de la inceput de zi.
  2. Consumul de alcool seara. In principiu cand esti obosit ajungi sa simti ca alcoolul actioneaza ca un usor sedativ. Insa ulterior iti creste si nivelul de zahar din sange, ajungi sa ai energie si de fapt cand incerci sa dormi nu mai poti. Clar a doua zi nu vei fi odihnit cat trebuie.
  3. Noptile albe si petrecerile te afecteaza si ele. Stii acel sentiment ca ai neovie in plus in weekend pentru a-ti reveni? Se crede ca nici a lenevi tot weekend-ul nu este bine caci luni cand vei incepe munca vei simti greul situatiei de a schimba foaia. Asa ca daca iti propui sa petreci in cluburi ai face bine sa alegi ziua de sambata pentru ca duminica sa ai timp de odihna.
  4. Gadget-urile sunt si ele daunatoare intr-o masura caci lumina lor fie iti perturba somnul fie chiar iti induc o stare de oboseala. Munca la calculator nu a spus nimeni ca este una usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *