anti-fumat

Ghid de fumator, viitor nefumator

Pentru ca a fuma se coreleaza cu o placere maxima ce tine de pishologic intr-o oarecare masura este destul de greu sa poti sa lasi tigara. Insa nu si imposibil. Pana cand sa ajungi intr-un punct maxim cand deja problemele te apasa iata un mic ghid care sa te ajute:

  1. Nu amana. De maine si de maine inseamna deja prea tarziu si fara sanse.
  2. Gandeste-te la binele tau si al celor din jur, copiii tai, parintii tai. Si ar fi un moment bun sa incepi o lista a lucrurilor bune cand nu fumezi.
  3. Asteapta-te sa fie greu. Cel putin pregatit fiind nu vei da inapoi. Si asta pentru ca cel mai greu este sa treci de prima saptamana cand organismul cere si cere nicotina.
  4. Ia totul ca pe o intrecere asa ca faci si o fapta buna cand convingi si  un prieten sa iti urmeze calea. In felul acesta iti vei spori sansele caci maresti miza, in joc fiind si statutul tau si reputatia ta.
  5. Pana la etapa finala cand efectiv te lasi de fumat poti incerca chiar si sa te pacalesti. Daca nu ai fumat jumatate de zi prima tigara te va ameti, ceea ce ar trebui sa iti sporeasca totusi sansele de reusita si convingere.
  6. Schimba tigarile si gustul te va dezamagi.
  7. Fumeaza tigari mai slabe pana cand faci tranzitia. Insa potoleste in egala masura si dorinta acuta de fumat.
  8. Nu schimba scrumiera. Chiar daca nu este igienic si o astfel de imagine nu te va incanta tine cont ca imaginea aceasya dezgustatoare te va impulsiona sa nu mai umpli scrumiera. Ori mirosul tot mai intepator te va tine departe de ea de asemenea.

Exista un principiu care spune ca nu exista nu pot ci lipsa de dorinta, interes, perseverenta. Asa ca dovedeste-ti ca nu esti prizonier in fata lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *