googlenexus2

Google lucreaza la un smartphone Nexus sub 100$

Se zvoneste ca Google are de gand sa scoata pe piata un smartphone Nexus care sa fie sub crifra de 100 $.  Nu au fost expuse inca specificatiile unui astfel de device, dar se speculeaza ca va avea 1Gb RAM si conectivitate 2G/3G.

Ceea ce se zvoneste in legatura cu acest proiect nu are legatura cu viitorul top de gama Nexus 6 care se speculeaza a fi realizat in colaborare cu LG. Nu sta in etica Google sa isi denumeasca un viitor produs sub marja de 100$ sa fie incadrat in gama Nexus, poate va fi folosita ideea de „Nexus 6-Mini”, insa acestea sun doar speculatii pentru moment.

Fiind un cocept valid pentru cumparatorii de device-uri Android, se observa ca pe segmentul acesta de piata din ce in mai multe tablete low-budget au aparut si nu prezinta un nivel al performantei slab. Sa luam spre exemplu telefonul MOTO G care este un telefon cu un pret sub 200$ ce a fost lansat in decembrie anul trecut. Este un dispozitiv care dispune de 1GB de RAM, procesor dual-core, si reprezinta o alternativa pentru un smartphone low-budget.

Intrebarea care ramane in cadrul acestui concept demn de laudat ar fi… Daca piata ar fi pregatita pentru un astfel de telefon, si cat ar fi acesta de „apetisant” sa-i spunem, pentru cumparatori.

Succesul unui smartphone Nexus sub 100$ va tine cont de 3 factori. Primul, Cu cine va decide Google sa colaboreze in realizarea acestui proiect, ce producator va reusi sa tina pretul in limite accceptabile. Doi, ce segment de piata doreste Google sa acapareze prin aceasta miscare, si trei, ce campanie de marketing va adopta Google in lansarea si promovarea acestui produs.

Ideea este una vazuta bine in general de analisti, si se anunta a fi un nou, mare succes pentru Google insa asta ramane de vazut, daca Google va lansa un produs excelent la un pret redus, sau va fi doar un produs la pret redus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.