carne pui

Greseli frecvente asociate cu carnea de pui

Pare destul de usor si totusi impune anumite reguli- cand vine vorba de carnea de pui nimic nu este simplu. Cu pasi ce trebuiesc respectati puiul gatit va fi cu adevarat un deliciu. Nu este mare filozofie insa in cele din urma de asta ar putea sa depinda si starea ta de sanatate.

  1. Nu gati puiul inca congelat. De fapt strici carnea cum se spune.
  2. Nu il decongela la temperatura camerei ci prefera ca aceasta sa stea in frigider pana cand sa se poata folosi ca atare. Chiar daca dureaza mai mult este o metoda cu mult mai sigura pentru ca nu permite dezvoltarea bacteriilor. La fel de bine ai putea sa alegi sa pui carnea in punga si aceasta sa o introdui in apa rece insa trebuie sa repeti procedura din aceleasi motive de igiena si sanatate.
  3. Sa il speli este o greseala dintr-un anumit punct de vedere si aici tine de a imprastia toate bacteriile in bucatarie, prin spalare. Asadar se pastreaza asa cum este, i se schimba apa la fierbere si abia dupa ce a fost supusa agentului termic se poate considera a fi o carne delicioasa din acest punct de vedere si sanatoasa, fara bacterii.
  4. Temperatura la care se gateste conteaza si ea de asemenea, este cea care sa dicteze in ce masura carnea este buna de consumat deja. Asadar, nu sari de peste 74 de grade si nu mai putin de 70 asta pentru a evita sa ai o carne prea tare, prea arsa, prea in sange sau prea facuta.

Si pana cand sa o servesti lasa-o sa isi revina. Agentul termic este cel care imprastie sucul din carne insa la final aceasta isi revine, este suculenta si acel suc din propria grasime face carnea numai buna, nici prea fada, nici prea nefacuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.