Hidratarea si importanta ei

Daca esti genul care doreste sa urmeze ca la carte anumite aspecte din ideea de a pastra un nivel de sanatate optim te ve gasi usor incurcat de detalii. Se spune ca ar trebuie sa bei in jur de 2 litri de apa pe zi insa fie nu poti caci ti se pare prea mult fie ajungi sa bei mai  mult situatiile nu sunt mereu aceleasi. Ce sa crezi si ce sa nu crezi cand vine vorba de hidratare:

  1.  Ai nevoie de apa din varii motive printre care transportarea sangelui si a oxigenului. Cand nu ai suficienta apa in organsim lichidele din corp nu se transporta la fel de usor astfel ca ai putea avea printre altele si probleme legate de irigarea extremitatilor mai ales si de nivelul de oxigen transportat.
  2. Apa ajuta si cand vine vorba de tonifierea muschilor. La randul lor muschii au nevoie de apa si asta presupune in egala masura sa tii cont de asta pentru ca nimic altceva nu poate compensa in primul rand cu apa.
  3. Retentia de apa apare dupa ce bei prea multe lichide? Contrar a ceea ce ai putea crede la prima vedere este total gresit; retentia de apa apare ca efect de deshidratare, o reactie a organsimului cand acesta duce lipsa de apa si va retine orice strop de lichid de indata ce va avea ocazia.
  4. Trebuie sa bei 8 pahare de apa pe zi. De fapt este un concept oarecum gresit de vreme ce unii au nevoie mai mult sau mai putin de cele 8 pahare. Depinde printre altele de greutatea celui in cauza si de ce efort depune, in ce masura elimina lichide de-a lungul zilei.
  5. Nu bea cafea pentru ca te deshidrateaza. Poate ca intr-o oarecare masura iti vei da seama de asta cand o cafea incepe sa isi faca si efectul diuretic. Insa are si apa in egala masura si daca o consumi fara zahar mai ales este cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.