HuluHannibal_1

Hulu decide sa blockeze accesul utilizatorilor din afara SUA

Compania de difuzare de programe TV online, Hulu, a decis sa blocheze accesul pe site utilizatorilor internationali, prin blocarea porturilor VPN, astfel utilizatorii din afara Statelor Unite ale Americii nu mai pot accesa programele Hulu.

Conform rapoartelor de file sharing si conform celor de la Torrent Freak, Hulu a luat aceasta decizie intr-o maniera tacuta, fara a face publica actiunea, astfel mii de utilizatori fideli ai Hulu au ramas fara posibilitatea de a accesa site-ul in saptamana ce a trecut.

Cei care au incercat sa acceseze site-ul in saptamana trecuta, pe baza unui program care schimba adresa IP (astfel incat utilizatorul sa poata avea IP de Statele Unite), s-au confruntat cu urmatorul mesaj:

„Deoarece IP-ul dumneavoastra a incercat sa acceseze Hulu folosind un proxy anonim. Hulu nu este disponibil in afara Statelor Unite ale Americii pentru deocamndata. Daca sunteti din Statele Unite va trebui sa dezactivati proxy-ul pentru a putea accesa din nou site-ul Hulu.”

Acest mesaj este diferit fata de eroarea care aparea in mod normal cand un utilizator incerca sa acceseze site-ul, fara a avea la dispozitie un program VPN, mesajul original fiind „Pentru moment data noastra de baza este disponibila doar in Statele Unite ale Americii”.

CNET Australia a fost capabil sa acceseze Hulu folosind o extensie a Chrome, totusi, TorrentFreak afima ca programe precum VikingVPN, si TorGuard, sunt capabile sa treaca de barierele virtuale impuse de Hulu, si sa acceseze serviciile acestora.

Cu toate acestea, aceasta problema a fost rapid adresata de catre cei ce asigura servicii de internet in Australia, si au reusit sa restrictioneze chiar si programele de VPN, blocand astfel accesul celor de pe continentul australian.

Hulu precum si cei de la Netflix, au servicii disponibile de difuzare online de materiale video doar in Statele Unite, restul continentelor neavand acces la baza lor de date, o extindere a serviciilor nefiind afirmata de acestia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.