despartire

Implicatiile unui divort

despartire

Intr-adevar, exista persoane care nu cunosc ceea ce presupune un divort pentru ca nu au trecut prin asa ceva si poate pentru ca nu le-a trecut prin cap sa se informeze despre asta. Nu este ca si cum nu ar sti sensul de baza al unei despartiri in cazul unui cuplu format din doua persoane, insa este vorba mai ales despre senzatiile si trairile care se experimenteaza in cazul unui divort.

Despartire de nevoie

 

Nimeni nu are cum sa stie despre cum se simt doua persoane care decid sa se desparta la un moment dat, decat poate persoanele in cauza. Nu este frumos, nu este bine, etic si poate nici prea placut, insa a te desparti de o persoana cu care nu mai poti convietui este cel mai bun lucru care se poate intampla intr-o casnicie. Este dureros si trist din ambele partim, decat daca unul dintre soti nu isi dores acest lucru de mult timp si il privea ca pe o eliberare.

Divortul si copiii

Copiii care au de-a face cu parinti care divorteaza sunt si ei confuzi. Ei unde raman, cui sa tina partea, pe cine iubesc mai mult? Daca mai sunt si tarati prin sali de judecata si pe la protectia copilului este si mai rau chiar si devin din ce in ce mai nelinistiti. Este un lucru urat, nefavorabil de cele mai multe ori si de asemenea implica si destul de multe situatii si lucruri, printre care si:

  • Raman cicatrici in suflet care poate ca nu se vor vindeca prea curand atat in cazul parintilor, cat si in cazul copiilor mai mici sau mai mari ai cuplului.
  • Raman stari urate de neliniste si de teama legate de faptul ca un parinte este iubit mai tare si altul mai putin.
  • Este implicat procesul de alegere intre unul dintre cei doi parinti, cu toate ca de cele mai multe ori copiii raman la mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.