hyperx

In dezvoltare de mai bine de 5 ani, DDR4

Vesti bune pentru, gameri de pe mapamond, memoriile DDR4 au fost anuntate ca vor fi lansate in al treilea trimestru al acestui an, asa ca ne putem astepta ca in lunile iulie august, sa le vedem pe site-urile specializate si prin magazinele de profil.

Dupa mai bine de 5 ani, in care nu s-a auzit nimic pe frontul dezvoltarii de memorie RAM (Random Access Memory), avem parte de un anunt care nu poate decat sa ne bucure.

Cei de la Crucial, un producator respectat in domeniul memoriilor PC, a anuntat ca memoriile vor fi inaintate spre comercializare incepand cu trimestrul 3 al acestui an. Ceea ce este destul de ciudat, deoarece pana in prezent, cand au fost lansate memoriile DDR2, si DDR3, acestea au fost comercializate mai intai pe piata serverelor high-end si abia mai apoi au fost disponibile publicului larg.

hyperx
HyperX Memory

Memoriile DDR4 aduc o serie de imbunatatiri mult asteptate, in privinta performantelor oferite, frecventa de functionare a acestora ajungand pana la 3200 MHz, spre deosebire de DDR3 care atingeau frecvente de doar 2400 MHz. Pe langa aceasta modificare noile memorii sunt cu 35% mai eficiente din punct de vedere energetic, si ofera o latime de banda cu 50% mai mare dacat precendentele memorii DDR. Aceste specificatii vor si insotite si de un nou sistem care va limita numarul de erori de date.

Cu toate ca este o veste foarte buna pentru noi toi, iubitorii de PC, aceasta noua tehnologie, este una care ofera batai de cap serioase pentru producatorii de placi de baza. Acestia fiind oarecum fortati sa vina cu noi modele de placi de baza care sa ofere suport pentru noile memorii. Aceste noi placi de baza vor oferi suport si pentru noile procesoare de la Intel, care vor fi capabile sa functioneze avand 8 nuclee, cu numele de cod Haswell, si procesoarele numite Grantley, cu 16 nuclee ce vor fi destinate pentru serverle profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *