www.saluscontrols.ro

Incalzire in pardoseala vs incalzire in calorifere

Atunci cand esti pus in situatia de a-ti construi o casa intalnesti foarte multe momente in care trebuie sa iei o decizie. Sa fie o casa din lemn sau una din caramida? Cate camere sa aiba? Ce sistem de incalzire sa montezi? E mai buna incalzirea in pardoseala sau cea in calorifere? Care este diferenta dintre acestea?

Ei bine, trebuie sa raspunzi la toate aceste intrebari pentru a avea parte de o casa performanta, cu o eficienta energetica deosebita si care sa iti ofere in acelasi timp un nivel de confort optim.

In continuare vom incerca sa discutam despre cele doua tipuri de incalzire, cea in pardoseala si cea in calorifere. Care este diferenta dintre ele si, cel mai important, care este varianta cea mai buna? Vom prezenta cele mai importante aspecte, oferite chiar de catre specialistii www.saluscontrols.ro, ce au o vasta experienta in acest domeniu.

Ce este incalzirea in pardoseala si ce avantaje ofera?

Fiind o metoda din ce in ce mai intalnita in prezent, incalzirea in pardoseala se remarca prin faptul ca „nu se remarca” elemente vizibile din punct de vedere al instalatiei termice. Intregul sistem este instalat chiar sub pardoseala, ceea ce creeaza o raspandire uniforma a caldurii pe intreaga suprafata a camerei respective, implicit a intregii case daca e montat peste tot.

Cel mai placut sentiment este resimtit chiar la nivelul picioarelor, unde talpile intra in contact cu o suprafata incalzita, ceea ce ofera un confort deosebit.

Toate acestea sunt completate prin faptul ca exista o temperatura scazuta de incalzire a suprafetei, a carei valoare nu e mai mare de 35 de grade Celsius, iar inertia termica este totodata una mare.

Ce este incalzirea in calorifere si ce avantaje ofera?

In acest caz este vorba despre incalzirea existenta in marea majoritate a locurilor, cea clasica, cu acele radiatoare, de dimensiuni mai mari sau mai mici. De asemenea, din punct de vedere al utilizarii spatiului incalzirea prin calorifere ofera un mic dezavantaj, prin faptul ca necesita amplasarea acelor calorifere atasate de pereti.

Care este avantajul fata de varianta de incalzire in pardoseala? Ei bine, temperatura poate creste mult mai repede in acea incapere, iar daca in camera respectiva exista foarte mult mobilier atunci cu siguranta este varianta cea mai buna. De ce? Sa ne punem in situatia in care mobilierul ocupa o suprafata foarte mare, iar incalzirea este in pardoseala. O buna suprafata va imprastia caldura catre o zona in care nu este nevoie.

Ar mai trebuie sa adaugam la aceste aspecte faptul ca incalzirea prin calorifere are la baza apa, care ajunge la o temperatura mai mare decat cea de 35 de grade Celsius, existenta in situatia precedenta, in cadrul caloriferelor circuland apa incalzita pana la 80 de grade Celsius.

Asadar, fiecare varianta prezinta anumite avantaje si dezavantaje, sau mai bine spus – situatii mai putin oportune.

Utilizarea unui termostat

Nu in ultimul rand, expertii www.saluscontrols.ro ne recomanda sa utilizam, indiferent de metoda de incalzire, un termostat inteligent. In felul acesta vom putea controla mult mai bine temperatura din camerele noastre si asta chiar si atunci cand nu suntem acasa. Cum asa? Solutia o reprezinta implementarea tehnologiei wireless, termostatele fiind verificate si controlate foarte simplu cu o conexiune la internet.

Prin urmare, daca ai o suprafata mai mica de incalzit e recomandat sa optezi pentru calorifere, iar in alte cazuri sa te indrepti catre varianta de incalzire in pardoseala. Depinde doar de marimea si design-ul pe care-l prezinta casa ta. Indiferent de alegere, nu uita de termostat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *