panou

Incalzirea cu panouri radiante

Sistemele de incalzire cu panouri radiante incalzesc direct podeaua, peretii sau tavanul unei locuinte. Sistemul depinde de transferul radiant al caldurii, aceasta fiind transferata direct de la suprafata incalzita catre persoane si catre obiectele din camera prin radiatia caldurii cu ajutorul radiatiilor infrarosii.

Caldura radianta este acea caldura care se simte ca vine chiar si de la un echipament termic aflat in capatul celalalt al camerei. Incalzirea cu panouri radiante are o serie de avantaje. Fata de alte sisteme termice, se dovedesc a fi mult mai eficiente, deoarece la sistemele de incalzire cu aer se pot inregistra pierderi de energie prin conducte. Incalzirea fara a implica miscari de fronturi de aer reprezinta un avantaj si pentru persoanele cu diverse alergii, intrucat particulele ce le provoaca alergiile nu mai sunt purtate si transportate peste tot.

Panourile radiante montate in pereti sau tavane sunt de obicei realizate din aluminiu si pot fi incalzite cu ajutorul electricitatii sau prin tuburi ce transporta apa incalzita. Aceasta ultima varianta are insa ca dezavantaj posibilitatea aparitiei scurgerilor de lichid in instalatii si in pereti sau tavane. De aceea nu au o atat de mare cautare, majoritatea panourilor radiante din comert fiind alimentate electric.

Spre deosebire de alte sisteme de incalzire radianta, panourile radiante au cel mai rapid timp de raspuns fata de alte tehnologii termice. Datorita faptului ca pot fi controlate individual pentru fiecare incapere in parte si datorita timpului rapid de raspuns, rezultatul direct si avantajul principal este economisirea de energie, comparativa cu alte sisteme.

Economice, sanatoase si foarte confortabile, panourile radiante iti ofera posibilitatea de a te incalzi intr-un mod foarte natural, similar cu modul in care si razele soarelui incalzesc suprafata pamantului cu ajutorul radiatiilor infrarosii. Daca doresti sa te bucuri de toate aceste beneficii, panourile radiante sunt solutia optima pentru incalzirea locuintei tale. Sunt cel mai usor de montat la locuinte noi, insa pot fi adaptate foarte usor si pentru locuintele in care se locuieste deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *