Legende urbane japoneze

Japonia. Casa jocului Nintendo, a sushi si a festivalurilor care celebreaza partile masculine ale barbatilor. Este cu siguranta o tara  de langa lista de top a tuturor celor care vor sa viziteze tari straine si chiar asa. Japonia este o tara cu un trecut captivant si cu un viitor fascinant.

Este de asemenea o tara cu multe povesti si legende fantomatice de groaza si cu povestiri fabuloase la care cu sigurata vei tremura numai fiind cu gandul: J-Horror, filme cu monstri-lista este nesfarsita. Insa e fapt factorul de ciudatenie si de teama adevarata al Japoniei consta in legendele sale urbane. Uite asa ceva in cele ce urmeaza.

Nici nu mai incape indoiala in legatura cu faptul ca  papusile sunt foarte ciudate si infricosatoare. Aceste papusi cu ochi mari ca de gandac sunt suficiente a le vedea pentru a-ti intoarce stomacul pe dos. Insa ce poti spune si mai mult decat o papusa posedata de fantoma unei fetite? Ti-o introducem pe papusa Okiku, numita dupa numele primului proprietar al acesteia. Papusa este relativ mare-de 40 de cm-poarta un kimono si are par care creste. Da. Ai auzit bine: par care creste de la sine.

Papusa Okiku poate fi regasita in templul Mannenji din  Iwamizawa, in prefectura Hokkaido. Atunci cand papusa a aparut pentru prima data in templu, avea parul tuns scurt, insa peste ani si ani, parul acesteia a inceput sa creasca exact ca in cauzul unui hippiot-pana la o uimitoare lungime de 25 de cm. Potrivit unora, parul acesta este tuns in mod anual.

Legenda spune ca  un adolescent a cumparat papusa pentru surioara sa de doia anisori, Okiku. Lui Okiku i-a placut papusa; aceasta se juca cu ea in fiecare zi, o imbraca si vorbea cu ea mereu. In mod tragic, torusi,  prietenia acestora a fost de scurta durata: fetita a murit in cele din urma. Familia acesteia a refuzat sa arunce acea papusa. Dupa ceva timp, acestia au observat ca parul papusii crestea vizibil, asadar au ajuns la concluzia ca  fetita lor traia in acea papusa. In anul 1938, acestia au luat o decizie intru a darui papusa unui templu, unde ai poate fi vizitata si vizionata chiar si astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.