design

Mac sau PC

Daca ar fi sa intri intr-o sala plina de oameni, sau sa mergi intr-un loc destul de aglomerat si ai incepe sa strigi, cat poti tu de tare, ca „Mac-urile sunt excelente” sau „Apple sunt cei mai tari, Microsoft e jalnic”, ai putea incepe un adevarat razboi. Conflictul acesta este unul destul de puternic, si a fost starnit de multe ori in cadrul campusurilor unversitare, pe retelel sociale si pe Interent. Este o discutie ce duce inevitabil la conflict.

design
Mac vs. Windows

Pentru a evita evenutalele neintelegeri, vorbim aici despre computerele Apple care ruleaza ca sistem de operare MAC  OS X, si sistemele ce folosesc Microsof Windows ca interfata pentru utilizator. PC este o prescurtare pentru Personal Computer aceasta denumire o poti atribui unui Mac, unui sistem ce ruleaza pe Windows, sau alte sisteme asemantoare, dar in ziua de astazi cand spui PC, gandul nostru fuge inevitabil la un computer care are ca sistem de operare, cel furnizat de cei de la Microsoft, si anume Windows.

Este destul de ciudat sa intelegi ce anume starneste amploarea acestui conflict, deoarece, daca ar fi sa facem o comparatie, chiar daca vanzarize de iPhone-uri, iPod-uri si iPad-uri sunt destul de mari, la nivel global computerele celor de la Apple, Mac-urile detin o cota de piata de aproximatv 5% pe piata PC-urilor. Desi tendinta in aceasta piata este una favorabila pentru cei de la Apple, si cota lor de piata este una in crestere, cererea pentru Mac-uri fiind una din ce in mai mare, va trece mult timp pana cand aceste sisteme se vor apropia de cei de la Microsoft care conduc destasat in acest segment de piata.

Fiecare sistem are avantajele si dezavantajele sale, insa totul se rezuma in final la atitudinea si preferintele utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.