Madonna Lucky Star

Madonna – Lucky Star

Madonna Lucky Star
Madonna Lucky Star

„Lucky Star” este un cantec al muzicienei americane Madonna de pe primul ei album de studio, „Madonna” (1983). Lansat original in Regatul Unit pe opt septembrie 1983 de catre Sire Records, a fost al patrulea extras pe single de pe album. Cantecul a mai aparut si pe compilatiile de hit-uri „The Immaculate Collection” (1990) si „Celebration” (2009). „Lucky Star” a fost scris de Madonna si produs de Reggie Lucas. Totusi, in timpul inregistrarilor, Madonna nu a fost impresionata de versiunea lui Lucas, sunandu-l pe iubitul ei de atunci, John „Jellybean” Benitez pentru a remixa piesa dupa ideile ei. „Lucky Star” este un cantec dance cu un ritm mediu care combina ritmul unei tobe cu sunetele unui chitari in riff. Versurile realizeaza o juxtapunere intre corpul unui barbat si stelele de pe cer/

Atat criticii contemporani, cat si cei moderni, au apreciat compozitia. „Lucky Star” a devenit primul hit de top cinci al Madonnei in „Billboard” Hot 100, atingand pozitia cu numarul patru, devenind al doilea ei hit de top 10 dintr-o lista de 17 hit-uri consecutive care au reusit aceasta performanta; Madonna continua sa detina acest record. Piesa fusese deja un hit in clasamentele dance, atingand locul intai in topul dance „Billboard”, ca dubla fata A cu single-ul anterior, „Holiday”.

Videoclipul o prezinta pe Madonna dansand in fata unui fundal alb, acompaniata de doi dansatori (unul dintre ei, fratele ei). In momentul lansarii videoclipului, stilul si manerismul Madonnei au devenit o moda intre generatiile mai tinere. Criticii de specialitate au considerat ca in aceasta productie, Madonna s-a prezentat ca fiind un personaj narcisist si ambiguu. Aceasta s-a referit la sine ca fiind „steaua norocoasa” („lucky star”), in contrast cu interpretarea tipica a versurilor. Madonna a intepretat piesa cu mai multe ocazii, fiind inclusa in mai multe turnee, cea mai recenta fiind in cadrul turneului „Confession” din 2006. De asemenea, piesa a fost preluata de mai multi artisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *