management

Managementul angajatilor mai in varsta decat tine

A fi promovat in cadrul unui job in administratie in top, poate fi o adevarata provocare pentru oricine. Acest lucru este in special adevarat atunci cand te gasesti in situatia  de a trebui sa ai de-a face si sa conduci niste anagajati, niste muncitori care sunt mai in varsta decat tine.

A te regasi intr-o situatie care implica manegerierea oamenilor care au cu siguranta mai multa experienta decat tine, poate fi destul de dificil, insa nu este un lucru imposibil. Urmeaza aceste trucuri si iti ei imbunatati sansele intru a fi un lider de succes.

  • Inchipuie-ti si retine ideea ca va trece ceva timp pana cand angaatii care sunt mai batrani decat tine se vor obisnui cu faptul ca tu le esti supervisor. Este important de asemenea sa le dai ceva timp si sansa de a te vedea si de a te inchipui in rolul de sef-„boss”.
  • Nu te sprijini pe rolurile formale prea mult, mai ales la inceputul functiei tale in conducere. In timp ce este nevoie sa te comporti ca un sef, nu trebuie totusi sa le reamintesti in mod constant  muncitorilor mai experimentati  in legatura cu diferenta dintre joburile voastre. In schimb, concentreaza-te doar pe sarcina pe care o ai la mana decat sa pui mereu accentul pe rolurile formale si pe ideea de superioritate a ta asupra acestora.
  • Nu ii desconsidera  pe subalternii care sunt mai mari decat tine-sau pe oricare dintre angajatii pe care ii supervizezi, in orice caz. Managerii isteti recunosc ca sunt eficienti  doar atunci cand membrii echipelor acestora le permit sa fie asa.
  • Cauta sprijin de la angajatii mai experimentati. Asculta-i sincer si vezi ce au de spus si asigura-i ca ceea ce au de spus si ceea ce vor sa faca conteaza si este preuit. Atunci cand consideri a merge in alta directie fata de ceea ce ti-au sugerat acestia, spune-le ce motive ai pentru a fi luat acea decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.